Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ανακαλύπτοντας την Αμερική

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται τις τελευταίες μέρες και όσα θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα με σκοπό να χωνέψει η κοινωνία τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση δείχνουν τη σκληρότητα των μέτρων που ετοιμάζουν. Παράδειγμα πρώτο και πλέον αποκαλυπτικό είναι η υπόθεση της χρηματοδότησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από την εταιρία. Ξαφνικά, όλοι ανακάλυψαν την Αμερική και σκάνδαλο σε μια υπόθεση που επαναλαμβάνεται τα τελευταία 27 χρόνια. Βέβαια, η χρηματοδότηση προς τη ΓΕΝΟΠ δεν ενοχλούσε κανέναν από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ όσο αυτή εξυπηρετούσε το στόχο της εξαγοράς των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Τα ίδια συνέβαιναν και συμβαίνουν στο ΟΤΕ με την ΟΜΕ-ΟΤΕ και σε άλλες πρώην ΔΕΚΟ. Επειδή, όμως, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δείχνει να αντιδρά στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρίας έκαναν πρώτο θέμα μια διαδικασία που ισχύει, με τα γνωστά οδυνηρά για το συνδικαλισμό αποτελέσματα, εδώ και 27 χρόνια. Αντίθετα, στον ΟΤΕ όπου η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν αντέδρασε ούτε στην ιδιωτικοποίηση, ούτε στην άρση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων δεν ανακινήθηκε ποτέ ζήτημα.
Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ βάλετε επειδή στο θέμα της ιδιωτικοποίησης δείχνει να αντιδρά με έντονο τρόπο. Δυστυχώς, οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες με τη στάση τους έχουν δώσει πολλά δικαιώματα σπίλωσης του συνδικαλισμού με αποτέλεσμα τώρα που δείχνουν να αντιδρούν να βρίσκονται εκτεθειμένες. Ωστόσο, το μέγα ζήτημα δεν θα πρέπει να είναι ότι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ είναι ξεπουλημένη αλλά το αν θα ιδιωτικοποιηθεί ή όχι η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η χώρα ολόκληρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.