Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τον φασίστα κι αν τον πλύνεις...

"Χρυσή Αυγή"
Κάνει αβάντες σε εφοπλιστές - επιχειρηματίες
Με παρέμβασή της στη Βουλή

Εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο έδωσε πάλι η «Χρυσή Αυγή» ζητώντας στη Bουλή να δοθούν στους εφοπλιστές και νέα κίνητρα, ο δε λαός να αναλάβει τα χρέη των τραπεζιτών. Ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης Ηλίας Παναγιώταρος μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής είπε μεταξύ άλλων στους εκπροσώπους της κυβέρνησης: «(...) βλέπουμε στον προϋπολογισμό που λέτε ότι από φορολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία θα αποκομίσουμε 80 εκατ. ευρώ... ε το πιο εύκολο που θα κάνουν οι Ελληνες πλοιοκτήτες είναι να αλλάξουν τη σημαία για να γλιτώσουν τα λεφτά, αντί να βρεθεί μια χρυσή τομή κι από δυο τρεις Ελληνες που είναι μάξιμουμ σε κάθε πλήρωμα, ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός, να δοθούν κίνητρα για να είναι και οι υπόλοιποι ναύτες Ελληνες (...)».
Την ίδια στιγμή οι «Χρυσαυγίτες» δε λένε κουβέντα για το καμποτάζ για το οποίο χρόνια αγωνίζονται οι ναυτεργάτες και έχει να κάνει με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία (οι ναυτεργάτες υπερασπίζονται την ύπαρξη ελληνικού πληρώματος πρώτα και κύρια για την ασφάλεια τη δικιά τους και των επιβατών, στα ναυάγια που έγιναν τα τελευταία χρόνια, το πλήρωμα δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ούτε για να κατεβάσει τις βάρκες γιατί απλούστατα δε μιλάει την ίδια γλώσσα). Ομως τέτοια ζητήματα η «Χρυσή Αυγή» δεν αγγίζει καθώς θίγονται συμφέροντα «πλοιοκτητών». Μόνο ζητά να τους δοθούν νέα κίνητρα (βλ. νέες επιδοτήσεις άρα χρήμα του λαού, ή νέες φοροαπαλλαγές άρα «κενά» στα έσοδα που πάλι ο λαός θα κληθεί να καλύψει).
Ο Παναγιώταρος υποστήριξε εξάλλου ότι «θα πρέπει να γίνει επειγόντως (...) εθνικοποίηση των χρεοκοπημένων τραπεζών», κάτι που παπαγαλίζει διαρκώς η «Χρυσή Αυγή» και σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός θα αναλάβει (και) τα χρέη των χρεοκοπημένων τραπεζιτών.

Εγκώμια σε επιχειρηματίες και υπουργό Οικονομικών
Αποκαλυπτικά για το ρόλο και χαρακτήρα της «Χρυσής Αυγής» ως αποκούμπι του συστήματος και όσα είπε στην ίδια επιτροπή της Βουλής έτερος βουλευτής της οργάνωσης, ο Γεώργιος Γερμενής (γνωστότερος ως «Καιάδας»). Κατ' αρχάς η κριτική που άσκησε στον προϋπολογισμό ήταν στο πλαίσιο ότι έχει «(...) νούμερα χωρίς λογική, νούμερα που δε βγαίνουν (...) το ΑΕΠ συρρικνώνεται σταδιακά».
Ακολούθως μπήκε και αυτός στο ζουμί: «(...) ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει (...) λέτε ότι θα φορολογήσετε τα πλοία του ελληνικού στόλου με βάση το τονάζ (...) την ίδια μέρα που θα εφαρμοστεί το μέτρο τα περισσότερα πλοία του εμπορικού στόλου θα υποστείλουν την ελληνική σημαία και με μεγάλη ευκολία θα επιλέξουν μια σημαία άλλη που θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους. Και ενώ ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς πάλι συμβάλετε καθοριστικά στην καταστροφή του». 
Ακολούθως, έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι είναι αδύνατο αυτός να κατάρτισε προϋπολογισμό με τέτοια νούμερα που δεν βγαίνουν: «Εσείς κύριε καθηγητά, κύριε Στουρνάρα (...) τα έχετε διδάξει στην μακροοικονομία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, για ποιο λόγο λοιπόν υποβιβάζετε το επίπεδό σας, ξέρουμε όλοι και από όσους έχουμε ρωτήσει στο πανεπιστήμιο είσαστε από τους καλύτερους καθηγητές στην οικονομία (...) με εκπλήσσετε κύριε καθηγητά». Τόση ...αντισυστημικότητα ενώπιον του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κατά τ' άλλα προδοτικής συγκυβέρνησης.

Οι σημαίες και οι Χρυσαυγίτες 
 Παπαγεωργίου Βασίλης 
Το καλύτερο στήριγμα του συστήματος, αλλά και της αντιλαϊκής πολιτικής που σαρώνει το λαό είναι ξεδιάντροπα πια η «Χρυσή Αυγή». Επιβεβαιώνει κάθε μέρα με κάθε της παρέμβαση ότι είναι γέννημα της σαπίλας του καπιταλισμού, του αστικού πολιτικού συστήματος. Ενα ακόμα τέτοιο γεγονός που το επιβεβαιώνει είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Λένε, λοιπόν: «Η Χρυσή Αυγή καλεί όλους τους Ελληνες, χωρίς κομματικές, αλλά μόνο με ελληνικές σημαίες, να αντιδράσουν δυναμικά στα αντεθνικά και αντιλαϊκά μέτρα της υποταγής. Απομονώστε όσους επιχειρούν να καπηλευθούν κομματικά την οργή των Ελλήνων. Εντός και εκτός Βουλής, συνεχίζεται η εθνική αντίσταση ενάντια στην ξένη κατοχή των τοκογλύφων». 
Στην ουσία, επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα όσων διοργάνωναν τις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος και που μέσα από αυτές έσπερναν αντικομμουνισμό και καλλιεργούσαν την επικίνδυνη λογική «έξω τα κόμματα - έξω τα συνδικάτα», για να μπορέσουν να περάσουν αυτό ακριβώς που ήθελε το αστικό πολιτικό σύστημα και οι μηχανισμοί του. Δηλαδή, ο λαός να κινητοποιείται με ανώδυνους τρόπους π.χ. μόνο στις πλατείες και μακριά από τους χώρους δουλειάς. Και να χρησιμοποιούν τέτοιες λαϊκές κινητοποιήσεις, ώστε να υλοποιούν σχεδιασμούς στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού. 
Οσο για τις λογικές περί «κομματικών» σημαιών και «κατοχής» που αναμασούν σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης από υπηρεσίες του αστικού κράτους, μηχανισμοί μέχρι αστικά πολιτικά κόμματα και βεβαίως η «Χρυσή Αυγή», ο λαός πρέπει να ξέρει ότι: τα κόμματα εκφράζουν ταξικά συμφέροντα μέσα στην κοινωνία. Οπως, δηλαδή, το ΚΚΕ εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης έτσι και η «Χρυσή Αυγή» εκφράζει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών, της αστικής τάξης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.