Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Έχει δίκιο ο Σαμαράς. Τα μέτρα είναι τα τελευταία.
Τελειώσανε

Την ώρα που γράφουμε αυτή την ανάρτηση ολοκληρώνεται η ψηφοφορία. Τα μέτρα ψηφίσθηκαν με 153 ΝΑΙ αλλά μετά τη σημερινή διαδήλωση έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο Σαμαράς θα βγει αληθινός. Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα, τα οποία δεν ξέρω καν αν θα εφαρμοστούν. 
Η σημερινή διαδήλωση ήταν συγκλονιστική. Ήταν μια διαδήλωση με ποιοτικά χαρακτηριστικά ανώτερα από τις προηγούμενες. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού αψήφισαν τη βροχή και έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής που περιελάμβανε αύρες,για πρώτη φορά, ξύλο από τα λεβεντόπαιδα, καθώς και ένα πρωτόγνωρο όγκο χημικών που ξεπερνούσε αυτά που είχαν πέσει όταν είχε έρθει ο Κλίντον και στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου τον Ιούνη του 2011 (που ήταν μάλλον οι διαδηλώσεις με τα περισσότερα χημικά τα τελευταία 15 χρόνια) αρνούνταν να φύγουν, αλλά συντεταγμένα προσπαθούσαν να ανασυνταχθούν και να επιστρέψουν στο Σύνταγμα. Δεν μετρά τόσο ότι έμειναν πολλές ώρες και η προσπάθεια να επιστρέψουν στο Σύνταγμα, όσο η διάθεση να αντιδράσουν στην καταστολή του κράτους της οικονομικής ελίτ της χώρας. Του κράτους των αστών. 
Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ είχαν πρωτοφανή συμμετοχή. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που επέλεξαν τον ταξικό πόλο που τους καλεί να αντιληφθούν ότι αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης ώστε η εξουσία να περάσει από τους αστούς στο λαό δεν μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή διέξοδος δείχνουν ότι σιγά-σιγά ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού μπαίνει στη διαδικασία να σκεφθεί ότι πρέπει να πάρει την εξουσία. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, ζούμε συμπιεσμένο ιστορικά χρόνο, οι συνειδήσεις αλλάζουν και αφυπνίζονται από μέρα σε μέρα, οι ιστορικές στιγμές είναι μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.