Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

3-ετής επίθεση

Η νέα ΕΓΣΣΕ προβλέπει μηδενική αύξηση για το 2010 και αυξήσεις στα όρια του ευρωπαϊκού πληθωρισμού (1,5%) για το 2011 και το 2012. Πέρα, όμως, από τα εξευτελιστικά αυτά ποσοστά και την κοροϊδία ότι καλύπτουν τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό (για το οποίο μάλιστα η ηγεσία της ΓΣΕΕ πανηγυρίζει) ουσιαστικά η 3-ετούς διάρκειας συλλογική σύμβαση ορίζει 3-ετή "εργασιακή ειρήνη". Μέσα σε μια πρωτοφανή επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδότες εναντίον των εργαζόμενων οι εκπρόσωποί τους διαμορφώνουν συνθήκες "εργασιακής ειρήνης." Δηλαδή, συνθήκες μονομερούς πολέμου στον οποίο οι εργαζόμενοι δέχονται τα πυρά δίχως να μπορούν να απαντήσουν. Καθημερινά, βλέπουμε επιχειρήσεις να κλείνουν αφήνοντας εργαζόμενους στο δρόμο (μόνο στα "Ατλάντικ" υπολογίζονται στους 4000 οι άνεργοι, ενώ δεν έχει υπολογιστεί ο αριθμός των εργαζόμενων που θα χάσουν τη δουλειά τους στις επιχειρήσεις τις οποίες έχουν φεσώσει τα "Ατλάντικ"), ανθρώπους να αυτοκτονούν λόγω οικονομικών προβλημάτων (4 αυτοκτονίες από την περασμένη Κυριακή μέχρι σήμερα) και οι περισσότεροι να λένε ότι τα χειρότερα έρχονται από Σεπτέμβρη.
Δυστυχώς, το εργατικό κίνημα για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο που δέχεται είναι καταδικασμένο να οργανωθεί όχι από τους εργαζόμενους, αλλά από την διαμορφούμενη στρατιά ανέργων οι οποίοι από την απελπισία τους θα παρακάμψουν τους Παναγόπουλους και τα ομοειδή τους και θα δημιουργήσουν τις δομές που απαιτούνται ώστε να κερδίσουν τον πόλεμο που σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν δίχως στρατηγούς και όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.