Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Πτωχευμένες επιχειρήσεις, πάμπλουτοι επιχειρηματιές

«Η πόλη είναι νεκρή για τους κατοίκους της. Τόσα χρόνια ψάχνω για δουλειά και δεν βρήκα τίποτε. Ζούμε με κάρτες στο “φουλ”. Είμαστε με χάπια και έχουμε ήδη δύο θανάτους στους κύκλους μας από την ανεργία και τη στενοχώρια». Κατερίνα Κεφαλούδη από τη Νάουσα, απολυμένη της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας του ομίλου Λαναρά, στο "Βήμα".
Τις 3  τελευταίες μέρες υπήρξαν 4 πολίτες μας που έγιναν αυτόχειρες, μην μπορώντας να αντέξουν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και πιθανόν τις ασφυκτικές πιέσεις των τοκογλύφων τραπεζιτών.
Η απολυμένη εργάτρια του Λαναρά μιλάει για άλλες δολοφονίες που δεν γράφονται σε καμιά στατιστική , δεν θα αναζητηθούν ποτέ θύτες. Η εργάτρια αναφέρθηκε στην μοιραία κατάληξη κάποιων ανθρώπων του κοινωνικού της περιβάλλοντος από το μαράζι της ανεργίας και της στεναχώριας.
Και ενώ είναι αυτή η κατάληξη των απολυμένων εργατών, ο επιχειρηματίας Λαναράς αφού χρεοκόπησε την επιχείρησή του και άφησε απλήρωτους τους απολυμένους εργάτες του, ο ίδιος με τις κομπίνες του έγινε πάμπλουτος. Ζει σαν κροίσος σε μια υπερπολυτελή και αχανή βίλα στο Παλαιό Ψυχικό , οδηγεί ένα πανάκριβο τζιπ, απολαμβάνει την πολυτελή θαλαμηγό του και γενικά περνάει περνάει μπέικα. Διαβάστε παλαιότερη ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.