Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Κουίζ

Παραθέτουμε στην συνέχεια 3 ανακοινώσεις σχετικά με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών. Οι 3 ανακοινώσεις είναι του Φόρουμ της κας. Μπακογιάννη - Μητσοτάκη - Κούβελου κλπ, του κόμματος του κ. Κουβέλη και της "Ημερησίας" οι συντάκτες της οποίας με πάθος τις τελευταίες μέρες υπερασπίζονται, ως δημοσιογράφοι, αυτό που επιβάλλει το επάγγελμά τους, τα συμφέροντα του αφεντικού. Διαβάστε τις ανακοινώσεις και προσπαθήστε να μαντέψετε ποιος έχει εκδώσει καθεμιά από αυτές. (η απάντηση στο τέλος της ανάρτησης) 

1. «Χωρίς μισόλογα, αστερίσκους και υποσημειώσεις είμαστε υπέρ του ανοίγματος της συγκεκριμένης αγοράς (σ.σ. των οδικών μεταφορών), όχι γιατί μας το ζητά η τρόικα ή γιατί μας το επιβάλλει το μνημόνιο αλλά γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, βασικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην οικονομία και τις επιχειρήσεις. Και ανταγωνιστικότητα με στρεβλώσεις και κλειστά επαγγέλματα δεν μπορεί να υπάρξει».

2.   «Η συνέχιση της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Η μη έκδοση νέων αδειών φορτηγών και βυτιοφόρων επί δεκαετίες οδηγεί σε αυξημένα κόμιστρα και σε μεγάλη δαπάνη κεφαλαίων για τις μεταβιβάσεις των αδειών. Αυτή η πολιτική του πελατειακού κράτους, με αδικαιολογήτως κλειστά επαγγέλματα πρέπει να πάρει τέλος το συντομότερο δυνατό».

3.    «H σύγκρουση με τις συντεχνίες που αντιδρούν με κάθε μέσο στις κινήσεις της κυβέρνησης για απελευθέρωση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και αγορών, με σκοπό τη διαφύλαξη προκλητικών προνομίων αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεών τους στην ελληνική οικονομία σε μια τόση κρίσιμη περίοδο, είναι αναπόφευκτη, ίσως και αναγκαία».

Και αν για την πρώην υπουργό και την Ημερησία δεν προκαλεί εντύπωση η θέση τους για το κόμμα - ανάχωμα του κ. Κουβέλη είναι ενδεικτική για τι υποννοούν όσοι μιλούν "για μια σύγχρονη, δημοκρατική και υπεύθυνη Αριστερά".Μάλλον εννοούν την Αριστερά που θέλει ο Μπόμπολας και ο Αλαφούζος.

Απάντηση στο Κουίζ
1. Φόρουμ
2. Δημοκρατική Αριστερά
3. Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.