Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Φοβούνται...

Η σημερινή επίθεση του Πάγκαλου στο ΚΚΕ αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι οι κρατούντες έχουν αρχίσει να φοβούνται τη λαϊκή αντεπίθεση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δέχονται καθημερινές επιθέσεις. Η αρχή έγινε από τα ΜΜΕ των εφοπλιστών Αλαφούζου και Μαρινάκη (ΣΚΑΙ - Καθημερινή) οι δημοσιογράφοι των οποίων (Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου, Μανδραβέλης) εδώ και αρκετούς μήνες βάλλουν εναντίον του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι, τη σκυτάλη πήραν τα υπόλοιπα μέσα με προεξάρχοντες τους κ.κ. Πρετεντέρη, Παυλόπουλο, Καψή, Καμπουράκη κλπ . Στην τελευταία απεργία άρχισαν την επίθεση και οι "αντικειμενικοί" : "«Η στάση του ΠΑΜΕ τους τελευταίους μήνες προκαλεί ζημιά στην πατρίδα… » "  αναφώνησε ο  Ν. Χατζηνικολάου στο Real.  Ακόμη και τα blogs και τα sites στυλ Protagon επιστράτευσαν.
Όμως, η επίθεση δεν γίνεται μόνο μέσω των ΜΜΕ φαίνεται ότι εξελίσσεται σε κεντρική πολιτική επιλογή της φαιοπράσινης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ. Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ την Παρασκευή ανέσυραν από τα μπαούλα τις κουκούλες των προγόνων τους και ως σύγχρονοι καταδότες έδειχναν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ως καταστροφείς της χώρας. Σήμερα, πήρε σειρά ο Πάγκαλος με μια πολύ περίεργη και ύποπτη δήλωση.
Είναι τέτοιος ο συντονισμός τους και το πλήθος των επιθέσεων (μια αναδρομή σε άρθρα της Καθημερινής, των ΝΕΩΝ κλπ ή στα δελτία ειδήσεων πείθει και τον πλέον άπιστο) που δεν γίνεται να είναι τυχαίο. Είναι οργανωμένο. Και είναι οργανωμένο γιατί φοβούνται ότι μπορεί το μήνυμα αντίστασης που εκπέμπει στην παρούσα φάση το ΚΚΕ να υιοθετηθεί από ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας και να μετατραπεί σε αγώνα αντίστασης κατά της νέας κατοχής που επιβάλλουν στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.