Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ετοιμάζουν τον στρατό για τις διαδηλώσεις

Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί σε αρκετές αναρτήσεις μας στις μονάδες καταστολής διαδηλώσεων που ετοιμάζει ο ελληνικός στρατός. Έφθασε η ώρα για το οπτικοακουστικό υλικό. Το παρακάτω βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στα πλαίσια της άσκησης «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ» που αφορούσε σε παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας σε άμαχο πληθυσμό και διεξήχθη στο στρατόπεδο “Κορομηλά” στην Αργυρούπολη Κιλκίς από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία. Στην αρχή θα δείτε τα γνωστά γυμνάσια που κάνουν οι φαντάροι. Μετά τα πρώτα 3 λεπτά όμως θα αναρωτηθείτε τι κάνουν τα άρματα μάχης, απέναντι σε διαδηλωτές-κομπάρσους, που υποτίθεται ότι διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης.
Το σκηνικό δεν διαφέρει και πολύ από την πραγματικότητα. Αυτοκίνητα καίγονται, μολότοφ και πέτρες είναι στον αέρα και διαδηλωτές, επιτίθενται κατά των σωμάτων ασφαλείας.

Το ΓΕΕΘΑ έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόκειται για άσκηση που στόχο έχει να φυλά μόνο τον χώρο των στρατοπέδων. Ο εξοπλισμός όμως των φαντάρων και το σκηνικό της άσκησης, μάλλον παραπέμπουν σε διαδήλωση και όχι σε αμιγώς στρατιωτικό σκηνικό. Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς παίρνει μαθήματα από τον Μπεν Αλί και το Μουμπάρακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.