Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλύφθηκαν

Η θεατρική παράσταση που παρακολουθούμε από την Παρασκευή με αφορμή τη συνέντευξη τύπου της τρόικας και την "οργισμένη" αντίδραση της κυβέρνησης είναι αποκαλυπτική των κυβερνητικών επιλογών. Τι μας είπε ουσιαστικά η κυβέρνηση το Σάββατο στις 2 το πρωί. Μας είπε ότι οι αποφάσεις που παίρνονται αποτελούν δική της ευθύνη και ο ρόλος της τρόικας είναι καθαρά συμβουλευτικός. Δηλαδή τα επιχειρήματα, που δυστυχώς χρησιμοποιεί και ένα τμήμα της αριστεράς, περί κατοχικής κυβέρνησης, περί κυβέρνησης μαριονέτας κλπ ουσιαστικά πάνε περίπατο. Η κυβέρνηση με στόμφο είπε ότι εκείνη είναι υπεύθυνη χάραξης και εφαρμογής του μνημονίου. Η κυβέρνηση του ΓΑΠ και κανένας άλλος δεν επέλεξε την πρωτοφανή αντιλαϊκή επίθεση του τελευταίου χρόνου. Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι κανείς δεν μας επιβάλλει τα μέτρα και ουδέποτε υπήρξαν οι σκληρές διαπραγματεύσεις που μας λένε οι Πρετεντέρηδες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Το θέατρο του Λοβέρδου, το αντάρτικο της Λούκας ήταν απλά και μόνο για να πουλήσει η κυβέρνηση το παραμύθι ότι αναγκάζεται από τους δανειστές να λάβει τα μέτρα ενώ εκείνη κάνει ότι μπορεί για να τα αποτρέψει.
Πέρα από το γεγονός ότι οι εξελίξεις αυτές έριξαν τις μάσκες είχαν ακόμα πιο ουσιώδη χαρακτηριστικά. Το κυριότερο είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τις το ξεπούλημα της χώρας (γιατί αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις μόνο ως ξεπούλημα μπορούν να ορισθούν, ούτε το νερό δεν θα γλιτώσει) και απλά η τρόικα έκανε λάθος να το ανακοινώσει πριν αναλάβουν δράση ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Τσίμας, ο Μπάμπης και ο Κώνστας οι οποίοι θα το πλάσαραν στο λαό με το γνωστό Πασοκικό τρόπο. Άρα το ζουμί της υπόθεσης δεν είναι οι λεονταρισμοί του ΓΑΠ (και του Καρατζαφέρη που βγήκε στο βουνό και αυτός) αλλά η είδηση ότι επίκειται ξεπούλημα ολόκληρης της κρατικής περιουσίας.
Δυστυχώς, το σχέδιο της κυβέρνησης για το μετασχηματισμό της χώρας σε κάστρο του νεοφιλελευθερισμού προχωρά ανεμπόδιστο. Οι φωνές που έλεγαν ότι στην Ελλάδα θα εφαρμοστούν όσα εφάρμοσε ο Πινοσέτ στη Χιλή φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.