Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Το κράτος ως υπηρέτρια του κεφαλαίου

Παραθέτουμε στη συνέχεια μια είδηση που δείχνει τον ξεκάθαρα αντιλαϊκό ρόλο τον οποίο η κυβέρνηση του ΓΑΠ έχει αναθέσει στην τοπική αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει. Η είδηση αναφέρει ότι ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είναι διορισμένος από την κυβέρνηση, ακύρωσε την απόφαση της δημοτικής αρχής Πετρούπολης, που μειώνει τα δημοτικά τέλη σε μικρομάγαζα και αυξάνει συντελεστές φορολόγησης και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή που εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΚΚΕ αποφάσισε να μειώσει κατά 50% τα δημοτικά τέλη στις νέες επιχειρήσεις έως 50 τ.μ. δημοτών της Πετρούπολης, στα μικρομάγαζα δηλαδή, για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας. Επιπλέον, αποφάσισε να διπλασιάσει τους συντελεστές του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, καθώς και το διπλασιασμό του ΤΑΠ σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Αποφάσεις, δηλαδή, που είναι σε όφελος των μικρών επαγγελματιών που στενάζουν και ταυτόχρονα φορολόγηση τραπεζιτών και ιδιοκτητών μεγάλων επιχειρήσεων, που μπορούν να πληρώσουν.

Αυτή την απόφαση ακύρωσε ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, αποδεικνύοντας τον ταξικό χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης και ότι θέλουν να λειτουργεί ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.

2 σχόλια:

  1. Η πρόταση για τη βοήθεια των μικροκαταστημαρχων είναι του συνδιασμού Πετρούπολη Να Ζεις και όχι της λαικής συσπείρωσης για την αποκατάσταση της αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είχα λόγους να το αποκρύψω απλά δεν το γνώριζα. Συγχαρητήρια, σε σας και στο δήμαρχο που την έκανε δεκτή. Ωστόσο, το πρόβλημα με τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους παραμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.