Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πολιτικός τυχοδιωκτισμός

Παρακολουθώντας την πολιτική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες έχουμε βρεθεί μπροστά σε αλλεπάλληλες εκπλήξεις. Οι εκπλήξεις οφείλονται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι, ενώ είχε καλές προθέσεις, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έτρεφε αυταπάτες γύρω από το ρόλο της Ευρωπαϊκής ένωσης και είχε υιοθετήσει τον πολιτικό ρεαλισμό, που έλεγε και Αλαβάνος. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του κυρίου Τσίπρα μπορεί να συγκριθεί, αν όχι να υπερβεί, τον τυχοδιωκτισμό του Ανδρέα το 1981.

Ένας πολιτικός σχηματισμός που το Δεκέμβρη του 2008 έλεγε ότι στην Ελλάδα γίνεται επανάσταση, που το καλοκαίρι του 2011 είδε στις πλατείες μια δεύτερη επανάσταση έρχεται τώρα και μιλά για την ανάγκη της αριστερής διακυβέρνησης. Δηλαδή, από εκεί που εκθείαζε την κουκούλα και τη μολότοφ και παρουσιαζόταν ως το κόμμα που συμπορεύεται με όσους πιστεύουν ότι με μια μολότοφ θα γίνει η ανατροπή της εξουσίας, ξαφνικά, με καθαρά δημοσκοπικά κριτήρια, φορά κυβερνητικό κουστούμι και αναζητά εταίρους για την αριστερή διακυβέρνηση ακόμα και σε κόμματα που κινούνται στον πυρήνα αν όχι στις δεξιές παρυφές του αστικού πολιτικού συστήματος όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ταυτόχρονα, ως ξεδιάντροπος πολιτικάντης κάνει έμμεσες αναφορές στη Βάρκιζα λέγοντας ότι αυτός δεν θα παραδώσει τα όπλα του λαού και θα σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι φανερός. Βλέποντας η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε ένα μεγάλο κομμάτι πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ηχεί πολύ ωραία στα αυτιά του η συγκρότηση μιας κυβέρνησης της αριστεράς που θα βάλει φρένο στον κατήφορο του μνημονίου, για την οποία το μόνο που αρκεί να κάνει είναι να πάει την Κυριακή στην κάλπη και ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, μιλά καθημερινά για αυτό το στόχο. Εμείς αναρωτιόμαστε. 
  • κύριε Τσίπρα αν το 40% των Ελλήνων πάει την Κυριακή στην κάλπη και ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και τη Δευτέρα αράξει στον καναπέ θα λυθούν τα προβλήματά του; 
  • Θα ανατρέψετε κ. Τσίπρα το μνημόνιο εντός ευρωπαϊκής ένωσης; 
  • Θα κάνετε διαγραφή του χρέους (αν και αυτό στα πλαίσια του πολιτικού ρεαλισμού κόπηκε τελευταία) εντός ευρώ; 
  • Θα επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το 8ώρο, τη μόνιμη και σταθερή απασχόληση ενώ όλοι οι τομείς της οικονομίας είναι σε χέρια ιδιωτών; 
  • Τις κοινοτικές οδηγίες που δεν έχουν σχέση με το μνημόνιο όπως η επιβολή της εκ περιτροπής εργασία , η οδηγία Μπολκενστάιν που επιτρέπει μια εταιρία να δραστηριοποιείτε σε μια χώρα την ΕΕ αλλά να εφαρμόζει τους νόμους άλλης χώρας μέλους, η κοινή αγροτική πολιτική που έχει ρημάξει την εγχώρια παραγωγή και άλλες πολλές που αποτελούν ισχυρά αντιλαϊκά μέτρα θα τις καταργήσετε; 
  • Το 1500000 ανέργων θα βρει δουλειά ενώ τα μέσα παραγωγής θα ελέγχονται από τους 10-15 της οικονομικής ελίτ της χώρας;
Είναι προσβλητικό και επικίνδυνο προς ένα δοκιμαζόμενο λαό να καλλιεργείτε αυταπάτες ότι με μια ψήφο την Κυριακή μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Η ψήφος την Κυριακή μπορεί να στείλει μήνυμα αλλαγής πορείας, μπορεί να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό που θα ασκεί την διακυβέρνηση της χώρας αλλά δεν μπορεί να  αλλάξει την εξουσία. Οι φορείς της εξουσίας δεν είναι στη Βουλή. Η εξουσία είναι στα χέρια εκείνων που επιβάλλουν το 1500000 ανέργων, τη μείωση των μισθών, των συντάξεων, την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τον εργασιακό μεσαίωνα. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας, ο Μελισσανίδης, ο Μαρινάκης κ.τ.λ. Τη Δευτέρα αυτοί θα έχον την εξουσία και φανταστείτε έναν λαό που θα πιστέψει ότι με μια ψήφο θα τους πάρει την εξουσία σε τι δεινή θέση θα βρεθεί όταν μετά από 6μήνες καταλάβει ότι η αριστερή διακυβέρνηση ήταν μια μπαρούφα του Τσίπρα. 
Την Κυριακή όσοι θέλουν πραγματική αλλαγή στην εξουσία πρέπει να ψηφίσουν όχι αντιμνημονιακά, γιατί το αντιμνημόνιο είναι μια καλή μπετονιέρα που χωρά τους πάντες, αλλά εκείνους που στοχεύουν στην ανατροπή όλων όσων έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή ένωση 30 χρόνια που μας οδήγησαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Εκείνους που προσπαθούν να οργανώσουν και το λαό και τους εργαζόμενους μέσα στους τόπους δουλειάς και στα σωματεία ώστε να αντισταθούν και να ανατρέψουν όσους έχουν πραγματικά την εξουσία στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.