Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο δικομματισμός πέθανε. Ζήτω ο δικομματισμός

Η νέα προεκλογική περίοδος ξεκίνησε επίσημα χθες, ωστόσο όλη η προηγούμενη εβδομάδα ήταν προεκλογική. Τα νέα δεδομένα αυτής της προεκλογική περιόδου είναι ότι διαμορφώνεται ένα νέο ισχυρό δίπολο αριστεράς - δεξιάς, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το δίπολο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι στην ίδια πλευρά με τη ΝΔ ενώ και η ΝΔ όπως ήταν το βράδυ των εκλογών της 6ης Μάη δεν μπορούσε να αποτελέσει το δεξιό πόλο.
Η ΝΔ στην προσπάθεια δημιουργία του δεξιού πόλου μαζεύει ότι βρει. Τη Ντόρα ( η οποία ανάμεσα σε άλλα είχε αποκλείσει συνεργασία με τη ΝΔ γιατί ο Σαμαράς οδηγεί σε ακροδεξιά στροφή την ΝΔ και εκποσωπεί εθνικοσοσιαλιστική (= ναζιστική) αντίληψη), τα παιδιά του Καρατζαφέρη, Βορίδη, Άδωνη, από χθες μάλλον και τον καταδρομέα - Πλεύρη, έχει προσελκύσει το Μάνο και τον Καρατζαφέρη και από ότι φαίνεται έχει δρόμο ακόμα η προσπάθεια συσπείρωσης. Στην προσπάθεια αυτή ο πρόεδρος της και άλλα στελέχη χρησιμοποιώντας ορολογία μετεμφυλιακής περιόδου αναφέρονται στο ΣΥΡΙΖΑ, λες και το κόμμα του κ. Τσίπρα ευαγγελίζεται τη σοσιαλιστική επανάσταση. Βέβαια, η λυσσαλέα αυτή επίθεση δεν γίνεται για να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρει ο Σαμαράς ότι αυτοί οι οποίοι θα τσιμπήσουν σε όσα λέει δεν θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, όμως, αφενός μειώνει τις διαρροές προς άλλα δεξιά και ακροδεξιά σχήματα αφετέρου αναδεικνύει το ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο αντίπαλο οδηγώντας τους αναποφάσιστους της άλλης πλευράς στην αγκαλιά του Τσίπρα. Παρακολουθούμε, δηλαδή, μια βίαιη προσπάθεια ανασύνταξης του δικομματισμού που τη θέση του ΠΑΣΟΚ θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια αυτή στις επερχόμενες εκλογές θα είναι σίγουρα επιτυχημένη, αφού τα 2 κόμματα θα αυξήσουν τις δυνάμεις τους συμπιέζοντας τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται σε συγγενικούς ιδεολογικούς χώρους. 

Σε αυτό το σκηνικό της βίαιης ανασύνταξης μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα στηρίζουν και δρουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν λέμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αναφερόμαστε σε στελέχη που εναντιώθηκαν στο μνημόνιο και αποχώρησαν. Γνωρίζουμε προσωπικά συνδικαλιστικά στελέχη εκλεγμένα με την ΠΑΣΚΕ το Δεκέμβριο του 2011 που στηρίζουν ανοιχτά το ΣΥΡΙΖΑ!!!

Θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός που στις εκλογές της 6ης Μάη διέλυσε το δικομματισμό δεν πρέπει να ξαναπέσει στην παγίδα που του στήνουν. Κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει τα σπίτια, (έχουν φροντίσει να τα πάρουν οι τραπεζίτες), άλλωστε στόχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε και ο πρόεδρος του είναι η διαμόρφωση ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, και κανένας Σαμαράς δεν θα ανοίξει τα ξερονήσια. Και οι 2 θα βαδίσουν στο δρόμο που έχει ανοίξει η Ε.Ε. Στο δρόμο του Μάαστριχ, της κατάργησης του 8ωρου, της εκ περιτροπής εργασίας, της οδηγίας Μπολκενσταιν, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της διάλυσης της παραγωγικής και βιομηχανικής βάσης της χώρας, της εμπορευματοποίησης της υγείας και της παιδείας, της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ. Στο δρόμο, δηλαδή, που όδευε η Ε.Ε. και η Ελλάδα πολύ πριν το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.