Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας – 400.000 νέοι άνεργοι το 2012

Τα στοιχεία έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2012, που αφορούν την ανεργία, τη φτώχεια και την έλλειψη στέγης στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Προκαλούν σοκ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.
Παράλληλα σημειώνεται πως η απασχόληση στην Ελλάδα έχει μειωθεί σε ποσοστό 8,7% δηλαδή χάθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012, όταν στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.

Ακόμη σε ότι αφορά τους άστεγους στη χώρα ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και πλέον ανέρχονται σε 20.000 συνολικά. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).

Και τα ανησυχητικά στοιχεία συνεχίζονται αφού το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με έκθεση σχετικά με την μετανάστευση των Ελλήνων και των Ισπανών που συνέταξε ο ΟΟΣΑ.

Μάλιστα φαίνεται πως οι Έλληνες επιλέγουν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία, αφού αναζήτησαν εργασία περίπου 15.000 συμπολίτες μας, την ίδια ώρα που στη ο αριθμός των Ισπανών που πήγαν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης για δουλεία έφτασε τους 13.000.

Στην ίδια έκθεση τονίζεται ότι η οικονομική κρίση έχει επιβραδύνει τη ροή των μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έχει αυξήσει το αίσθημα δυσφορίας των πολιτών απέναντι στους μετανάστες στις χώρες όπου παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά ανεργίας, όπως αναφέρει μια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη μετανάστευση το 2012 η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

2 σχόλια:

  1. η χρυση αυγη φταιει...τιμη στους ζαμπλουτους αντισιακους αριστερους μας...κατω η χουντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Χρυσή Αυγή σου λέει να κάνεις κάτι για να πάρεις ένα κομμάτι, έστω, από τους ζάμπλουτους, είτε δεξιούς είτε αριστερούς; Η Χρυσή Αυγή σου λέει ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες και ότι θα προσπαθήσει να έχει ένα κομμάτι ψωμί κάθε τίμιος Έλληνας (τάδε έφη Μιχαλολιάκος τη μέρα των εκλογών). Μέχρι εκεί σε έχει. Για ένα κομμάτι ψωμί.
    Άρα, τα παραμύθια περί Χρυσής Αυγής αλλού.
    Επίσης, η Χρυσή Αυγή όπως στοχοποιεί οποιονδήποτε αριστερό. Είτε είναι ζάμπλουτος είτε είναι πάμφτωχος.
    Επίσης, δεν ενοχλεί καθόλου μα καθόλου την οικονομική ελίτ της χώρας.

    ΥΓ "Κάτω η χούντα" ο υποστηρικτής του Μιχαλολιάκου; Ο Μιχαλολιάκος, αν δεν το ξέρεις, ήταν γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ. Αν σε ακούσει θα σου την κόψει τη γλώσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.