Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Ξανθιά, με μεγάλα βυζιά κάνει πολιτικές αναλύσεις

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης που βαθαίνει, μεγάλο τμήμα του λαού που στο πρόσφατο παρελθόν αρνείτο οποιαδήποτε ενασχόληση με την πολιτική έχει αρχίσει να ασχολείται με αυτή. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ασχολούνται με την πολιτική πρωινάδικα, εκπομπές lifestyle, τατιάνες, λίαγκες και λοιποί. Οι άνθρωποι που εκφράζονται από τέτοιου είδους εκπομπές επηρεάζουν μεγάλα απολιτίκ τμήματα του λαού με προφανή στόχευση. Την πολιτική του παραπλάνηση και αποχαύνωση. Γιατί δεν είναι τυχαίο που μέσα από τέτοιου είδους εκπομπές εκφράζουν ξαφνικά πολιτικές απόψεις άνθρωποι που για χρόνια ασχολούνταν με το ποιος επώνυμος κοιμήθηκε με ποιον και με το χρώμα φορέματος κάθε διάσημης κυρίας. Είναι, εξαιρετικά, ύποπτο και επικίνδυνο γιατί ουσιαστικά διαμορφώνουν πολιτικές αντιλήψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο οχετός που εξαπολύθηκε μέσω της πρωινής εκπομπής του MEGA εναντίον του ΚΚΕ. Αναδημοσιεύουμε από το Ριζοσπάστη.

Τα λεγόμενα πρωινάδικα στα αστικά ΜΜΕ θέτουν τώρα ...και πολιτικά ζητήματα και ενόψει των επαναληπτικών εκλογών και δε χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν και τον αντικομμουνισμό. 

Τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν στο «Πρωινό μου», που παρουσιάζουν οι Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά και είχαν καλεσμένο τον νέο ηθοποιό Γ. Καραμίχο. Θαυμάστε τα λεγόμενα του τελευταίου: «Αν βγει η ΝΔ με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, έχει καταστραφεί η Ελλάδα! Εχω ένα θέμα με τον Τσίπρα γιατί μιλάει ξύλινη γλώσσα... αλλά πρακτικά είναι μια καινούρια φωνή. Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ με πολύ πόνο καρδίας! Σίγουρα δεν πάει το χέρι μου να ψηφίσω ΚΚΕ, γιατί έχοντας μεγαλώσει ως αριστερός εδώ και χρόνια, αυτό το πράγμα δεν είναι αριστερά. Είναι ένα υβρίδιο μεταμοντέρνο, ένα παράσιτο! Πως έχει ψοφήσει το δέντρο και βγαίνουν κανά δυο παραφυάδες και μετά ταλαιπωρείσαι να το βγάλεις! Εχει κλείσει το εργοστάσιο και αυτοί έχουν την αντιπροσωπεία ακόμα εδώ!».
Αυτά είπε ο Γ. Καραμίχος, που επικροτήθηκαν, ειδικά στον οχετό του για το ΚΚΕ, και από τον Λιάγκα. Οι εξυπναδίτσες αυτές, που υποτίθεται ότι εκφέρονται από «αριστερό», θέλουν να κρύψουν ότι οι βολεμένοι στο σύστημα και τις ...πολυθρόνες του βγάζουν καντήλες με ό,τι αμφισβητεί την καπιταλιστική εκμετάλλευση και σαπίλα. Το ΚΚΕ τους χαλάει τη σούπα, γιατί στον 21ο αιώνα διεκδικεί για τους εργαζόμενους, παραγωγούς του πλούτου, ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι χαμοζωή. Το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα στο λαό ότι φιλολαϊκή διέξοδος χωρίς σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό είναι που ενοχλεί τους ενσωματωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.