Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Δρουν και χτυπούν ανεξέλεγτα

Από το www.naftemporiki.gr
 
Με κατάγματα νοσηλεύεται στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο 28χρονος Αιγύπτιος, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού τα ξημερώματα, στο Πέραμα.
Ο νεαρός αλλοδαπός διεκομίσθη από το «Τζάνειο» Νοσοκομείο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, όπου έπειτα από την ολοκλήρωση των κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων επιβεβαιώθηκε η παρουσία διπλού κατάγματος τής κάτω γνάθου και των ρινικών του οστών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε συρραφή των θλαστικών τραυμάτων, αφαίρεση του εκγομφωμένου δοντιού και τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης.
Ο 28χρονος δέχθηκε επίθεση από περίπου 10 άτομα σε σπίτι στο Πέραμα, όπου διέμεναν ο ίδιος και άλλοι τρεις Αιγύπτιοι. Η Αστυνομία προχώηρησε στη σύλληψη έξι ατόμων - πέντε ανδρών και μίας γυναίκας, που αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές κατηγορούμενοι για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδα περίπου 10 ατόμων εισέβαλε τα ξημερώματα στο σπίτι όπου διαμένουν τέσσερις Αιγύπτιοι, ηλικίας 28, 36, 39 και 42 ετών και αφού προκάλεσαν ζημιές, επιτέθηκαν στον έναν εξ αυτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Οι δράστες προκάλεσαν επίσης φθορές σε δύο αυτοκίνητα και ένα τρίκυκλο ιδιοκτησίας των αλλοδαπών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Λίγο αργότερα, έπειτα από κινητοποίηση της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις στη Λ. Σχιστού οι έξι από τους δράστες, οι οποίοι και προσήχθησαν για να εξετασθούν. Οι προσαχθέντες αναγνωρίσθηκαν από τους Αιγύπτιους και συνελήφθησαν, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Την επίθεση σε βάρος των τεσσάρων Αιγυπτίων καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι περιστατικά σαν αυτό στο Πέραμα «προσβάλλουν τον πολιτισμό μας». «Ο ελληνικός και ο αιγυπτιακός λαός συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και δεν θα επιτρέψουμε σε τέτοιου είδους περιστατικά να τους διαταράξουν», επισήμανε ο κ. Τσίοδρας. Ανέφερε ακόμη ότι η οργανωμένη πολιτεία έχει επιληφθεί της υπόθεσης και υπενθύμισε ότι οι φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.