Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία!!!!!

Μετά από 7 μήνες απεργίας η δικαιοσύνη έκρινε ότι η απεργία στη Χαλυβουργία είναι παράνομη! Σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ), κάνει λόγο για «επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης» και προσθέτει ότι «το ποτάμι δε γυρίζει πίσω».
Το εργοστασιακό σωματείο και το ΠΑΜΕ, έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση για αύριο (Τετάρτη) το πρωί στις 7:00 στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Με αφορμή την δικαστική απόφαση, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία "εκφράζει την αλληλεγγύη του και την πλήρη υποστήριξή του στον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας που πραγματοποιείται εδώ και 7 μήνες".
"Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος κι έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να ακυρώσει το γεγονός αυτό νομιμοποιώντας την επιθετικότητα του Μάνεση εναντίον των εργατών της Χαλυβουργίας. Ο Μάνεσης παρανομεί επιχειρώντας να μειώσει μισθούς, να απολύσει και να τσαλαπατήσει δικαιώματα", αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
"Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να σταθεί στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών και να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αλληλεγγύη της σε αυτόν, γιατί η νίκη του αγώνα τους θα είναι και δική της νίκη. Κανένας εκβιασμός, καμία εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία δεν πρόκειται να κάμψει τη θέληση των εργατών της Χαλυβουργίας να αγωνιστούν ενάντια στην επιχείρηση μετατροπής τους σε σύγχρονους δούλους», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.