Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τι θα πει εργασιακά δικαιώματα;

Χθες, ο Σαμαράς παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θυμόμαστε ποιο κατά σειρά πρόγραμμα είναι δεν θυμόμαστε. Πρέπει να είναι το 6ο τους τελευταίους 18 μήνες. Ωστόσο, επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι, τα γνωστά κοράκια, είπαν ότι ο Σαμαράς έταξε τόσα πολλά που ουσιαστικά σήμερα είπε το δικό του "Λεφτά υπάρχουν" εγκαλώντας τον για παροχολογία. Ας δούμε μέσες άκρες τι έταξε:

Έταξε την παράταση κατά ένα χρόνο του επιδόματος ανεργίας με τη μορφή όμως προγραμμάτων επανεκπαίδευσης. Αυτά μπορεί να γίνουν και προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας. Να δουλεύεις, δηλαδή, για να παίρνεις 360 €. Επαναφορά των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009. Δηλαδή, το 300άρι θα γίνει 400άρι. Επίσης, έταξε αποκατάσταση των μισθών των αστυνομικών και των ανδρών της πολεμικής αεροπορίας και ρύθμιση ώστε τα χαράτσια να γίνουν πιο εύπεπτα. Ακόμα, είπε, ότι  τα μέτρα του 2013 και 2014 θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκη Ένωση να παρθούν ως το 2016. Αυτή θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση

Το καλύτερο από όλα, όμως, ήταν ότι: "Στηρίζουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Για τη «μετενέργεια» ζητάμε επαναφορά της στα προηγούμενα χρονικά όρια, δηλαδή στους 6 μήνες (από τους 3 μήνες που είναι τώρα). Στο μεταξύ, θα ζητήσουμε, επίσης, να παγώσουν οι μισθοί στα τωρινά επίπεδα, μέχρι να υπάρξει νέα συμφωνία ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες." Δηλαδή, είπε ότι οι ΣΣΕ θα λήγουν στους 6 μήνες και όχι στους 3 δίχως πρόνοια όμως που να υποχρεώνει σε υπογραφή νέας ΣΣΕ και ότι τα 189 € που παίρνουν οι εργαζόμενοι κάτω των 25 θα προσπαθήσει να μην μειωθούν. Και όλα αυτά από τον άνθρωπο που το περασμένο Σάββατο ξεδιάντροπα έλεγε: 
"Τι θα πει εργασιακά δικαιώματα; Για να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα πρέπει να υπάρχουν θέσεις εργασίας. Όταν φεύγουν οι επιχειρήσεις, κλείνουν τα μαγαζιά και πολλαπλασιάζεται η ανεργία, τι θα πει "εργασιακά δικαιώματα;"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.