Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Σεβασμός στο Σύνταγμα. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις....

Η παρακάτω είδηση αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τι εννοούν όλοι όσοι τις τελευταίες μέρες μιλούν για ανάγκη επιβολής της Συνταγματικής νομιμότητας:

"Θύελλα προκλήθηκε και σήμερα στη Βουλή απο ολόκληρη τη αντιπολίτευση λόγω μιάς τροπολογίας που έφερε ο υπουργός Οικονομικών στο μόλις χθές ψηφισθέν νομοσχέδιο. Με την τροπολογία παρέχεται στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης. Με το νόμο όμως που ψηφίσθηκε χθές τα μνημόνια και οι συμφωνίες αυτές έπρεπε να εισάγονται στη Βουλή για κύρωση.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τροποποίησε τη λέξη "κύρωση" με τη φράση συζήτηση και ενημέρωση. Με τον τρόπο αυτό αρκεί μόνο η υπογραφή υπουργού για να ισχύουν και να εκτελούνται.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αφού είναι άλλο να ψηφίζει η Βουλή και άλλο να αποφασίζει μόνος του ο υπουργός.
Πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα φέρει τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή προς ψήφιση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.