Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Οι σημαίες του Παρθενώνα

Στήλη «Ναυτίλος» - Ελευθεροτυπία
Ορισμένοι συμπατριώτες μας δυσφόρησαν που το ΚΚΕ κρέμασε πολιτικά συνθήματα -απευθυνόμενο στους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου- από τα τείχη της Ακρόπολης. Πιστεύουν ότι έτσι δυσφημίστηκε το μνημείο (ίσως και η χώρα), ότι μάλιστα βεβηλώθηκε.
Αλήθεια, αν κρέμαγε απ' τον Πύργο του Αϊφελ η Γκρινπίς ένα πανό, θα βεβηλωνόταν το μνημείο ή θα έβρισκε μάτια να τη δουν κι αυτιά να την ακούσουν η διαμαρτυρία; Αν το WWF κρέμαγε ένα πανό απ' το Μπιγκ Μπεν, θα 'χανε το ρολόι τούς δείκτες του;

Οι ημέρες είναι κρίσιμες, η διαμαρτυρία πολύτιμη κι όπως έλεγαν και οι Αμερικανοί στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του '60: «η διαμαρτυρία είναι πατριωτισμός».
Το κυριότερο όμως είναι ότι ο ίδιος ο Παρθενώνας είναι μια Δήλωση Δημοκρατίας! Μάλιστα μια διαρκής και διαχρονική Διαδήλωση Δημοκρατίας. Εκτός λοιπόν απ' τους καλοπροαίρετους πολίτες, που ενοχλήθηκαν από μια τέτοια μορφή διαμαρτυρίας, τις μεγάλες φωνές κατά του εν λόγω γεγονότος τις έμπηξαν οι συνήθεις ελληνόφρονες, άκρως ανελλήνιστοι στην πραγματικότητα.
Αν είχαν μυρωδιά απ' τα ελληνικά γράμματα αυτοί οι άνθρωποι, θα ήξεραν ότι η Ακρόπολη είναι λαϊκό πανό η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.