Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα: Ο δούρειος ίππος

Το σχέδιο για την υλοποίηση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί τα τελευταία χρόνια στις συνεδριάσεις των ηγετών της Ε.Ε. βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το σχέδιο δείχνει να έχει ως βασικό πρωταγωνιστή τη χώρα μας η οποία φαίνεται ότι θα αποτελέσει την πηγή του κακού για όλα τους Ευρωπαίους εργαζόμενους.
Η αρχή έγινε με το πρόγραμμα "στήριξης" μέσω του μνημονίου της ελληνικής οικονομίας. Το πακέτο αυτό των 110 δις € παρουσιάστηκε ως πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας ενώ στην ουσία αποτελεί πακέτο σωτηρίας των τραπεζών (κυρίως Γερμανικών και Γαλλικών) που έχουν στην κατοχή τους τα ομόλογα της χώρας μας. 
Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος του δράματος ο οποίος αφορά στην ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας (ξέρετε τη χρεοκοπία την οποία γλυτώσαμε αποδεχόμενοι το μνημόνιο).
Αφού ολοκληρωθεί η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ακολουθήσει ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Γερμανίας, της Γαλλίας και των υπολοίπων ισχυρών κρατών της Ευρώπης οι λαοί των οποίων φορτώθηκαν το βάρος των 110 δις για να σωθούν οι τραπεζίτες τους. ο δημοσιονομικός αυτός εκτροχιασμός θα αποτελέσει την αφορμή για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν την Παρασκευή στο συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. Ουσιαστικά, θα διαλύσει το κοινωνικό κράτος και οποιοδήποτε μέτρο προστασίας των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το σχέδιο τους φαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν βρίσκει εμπόδια ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση αυτή θα αλλάξει και οι λαοί της Ευρώπης θα υψώσουν τα εμπόδια που απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.