Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Γράφοντας την αποχή

Η δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών έκρυβε εκπλήξεις. Ιδιαίτερα στους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και Πάτρα έγινε μεγάλη ανατροπή. Δεν είμαστε με την άποψη οτιδήποτε καινούργιο καλύτερο από το προηγούμενο αλλά πιστεύουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει ότι χειρότερα από τους προηγούμενους δεν γίνεται. Βέβαια, ο "Καλλικράτης" δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους νέους τοπικούς άρχοντες. Μάλλον, τα δημαρχεία θα μετατραπούν σε νέες ΔΟΥ. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στους νεοεκλεγέντες. 
Βέβαια η δεύτερη Κυριακή είχε και πολιτικό μήνυμα. Κυριότερο χαρακτηριστικό ήταν η τεράστια αποχή και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε. Όλοι είχαν να πουν ότι οι πολίτες έδειξαν την απαξίωση τους προς το πολιτικό σύστημα γράφοντας ταυτόχρονα την άποψη τους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Νομίζουμε ότι όσοι δεν είχαν πεισθεί ότι η αποχή δεν ενοχλεί κανέναν μετά την Κυριακή δεν μπορεί παρά να έχει πεισθεί. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε ότι το μήνυμα των εκλογών ήταν ότι οι Έλληνες κατανοήσαμε την αναγκαιότητα του μνημονίου. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ελληνικός λαός ανανέωσε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του για άλλα 3 χρόνια και ξεκίνησε τα σχέδια για νέα μέτρα που όπως είπε η κα. Παπαρήγα "δεν τα χωρά ανθρώπινος νους". Σίγουρα, όσοι επέλεξαν την αποχή έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την αντίδρασή τους στους δρόμους. Εκεί άλλωστε αναμένεται να κριθεί το μέλλον των κατοίκων αυτής της χώρας. Η 17η Νοέμβρη ε΄ναι η πρώτη ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.