Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Οι εφοπλιστές γιατί δεν επιστρατεύονται ποτέ;

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων λειτουργώντας ως εντολοδόχος των εφοπλιστών επίταξε τους απεργούς ναυτικούς επειδή είχαν το θράσος να απεργούν ζητώντας 2% αύξηση, με την οποία διαφωνούσε ένα τμήμα μόνο των εφοπλιστών. Η καλή μας, λοιπόν, κυβέρνηση σε διάστημα ενός χρόνου προχωρά στην δεύτερη επιστράτευση. Αυτή τη φορά με περισσότερο απροκάλυπτο τρόπο υπακούοντας στις διαταγές του πλέον αδίστακτου εργοδοτικού φορέα αυτού των εφοπλιστών. Το πρόσχημα της επιστράτευσης είναι ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας οι κάτοικοι των νησιών εξαιτίας της απεργίας. Όταν όμως απομονώνονται τα νησιά γιατί οι εφοπλιστές κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει το δρομολόγιο και είτε δηλώνουν το πλοίο σε βλάβη είτε βάζουν σαπάκια τα οποία μετατρέπουν το ταξίδι προσέγγισης των νησιών σε οδύσσεια  δεν είδαμε κανένα  υπουργό να επιτάξει το πλοίο κανενός εφοπλιστή. Επίσης, θέτουμε το ρητορικό ερώτημα: για να λυθούν τα προβλήματα υγείας των νησιωτών που έχουν προκύψει από την απεργία χρειάζονται όλα τα πλοία;
Το ποτάμι της οργής φουσκώνει και να είναι σίγουροι ότι θα τους πνίξει. Η εργατική τάξη δεν μπορεί να δεχθεί την εξαθλίωση της οποιαδήποτε φασιστική μέθοδο και αν χρησιμοποιήσουν. Το ποτάμι πρέπει να ξεχειλίσει και να τους παρασύρει στις 15 Δεκεμβρίου.

1 σχόλιο:

  1. Την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2010 δημοσιοποιήθηκε από το ALTER η γνωστή στους ναυτικούς κύκλους υπόθεση του Απόστολου Βεντούρη,(πρόεδρος ένωσης ναυτιλιακών επιχειρήσεων) ο οποίος βρέθηκε να είναι εικονικά ναυτολογημένος από το 1981 με διάφορες ειδικότητες σε πλοία των εταιρείων του, προφανώς για να εισπράξει σύνταξη ο «καημένος».Ο χαρακτηρισμός «αδίστακτος» για τον εφοπλιστικό κλάδο θεωρώ ότι είναι επιεικής,μιας και όποιος διαπράττει εγκλήματα νομίζω ότι θεωρείται εγκληματίας.Ο εφοπλιστικός κλάδος εκμεταλλεύτηκε το αίμα και τον ιδρώτα των Ελλήνων ναυτικών,τώρα άρχισε να βάζει και χέρι στο ταμείο αυτών των ανθρώπον που με την ζώη τους,την ευρηματικότητα τους και την ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ τους ανέδειξαν την Ελληνική Ναυτιλία σαν την πρώτη ναυτιλία του κοσμου.

    Πανουλίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.