Οι συζητήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πέρα από το μνημόνιο περιλαμβάνουν και το καυτό θέμα της γκετοποίησης του κέντρου της Αθήνας. Οι σκηνές με την επίθεση εναντίον του κ. Αλαβάνου είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών βιώνουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που γεννά η εξαθλίωση των στοιβαγμένων, εκεί, μεταναστών.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η πολιτεία επιτρέπει τη διόγκωση του προβλήματος παρατηρώντας αμέτοχη τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης;
Ένα μέρος της απάντησης δόθηκε μέσα από ένα ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στο οποίο γίνεται αναφορά για τα επιχειρηματικά σχέδια που ήδη έχουν εκπονηθεί για την αξιοποίηση των ακινήτων στις περιοχές κάτω από την Ομόνοια, τον Άγιο Παντελεήμονα και τις υπόλοιπες υποβαθμισμένες περιοχές.
Μια άλλη εξήγηση είναι ότι η διόγκωση των προβλημάτων που προκαλούνται από την είσοδο εξαθλιωμένων μεταναστών οδηγεί στην αποδοχή από τον ελληνικό λαό παραχώρησης της προστασίας των συνόρων της χώρας σε κάποια "Frontex". Δηλαδή, απεμπολούμε τη δυνατότητα να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της πατρίδας μας. Αυτό μας φαίνεται σαν το πρώτο βήμα στη διαδικασία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία.
Αυτοί οι 2 παράγοντες, θεωρούμε, ότι είναι οι βασικοί λόγοι που η πολιτεία αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Όταν λέμε αντιμετωπίσει, δεν εννοούμε να πετάξει στη θάλασσα αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, όπως πολλά φασιστοειδή επιθυμούν, αλλά να παράσχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε χώρους υποδοχής και στη συνέχεια παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν τη χώρα της αρεσκείας, αφού η συντριπτική τους πλειοψηφία φθάνουν στην Ελλάδα με σκοπό να μεταβούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.