Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το επικαιροποιημένο μήνυμα του Πολυτεχνείου

Η αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία με την οποία κορυφώθηκε ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν η μεγαλύτερη και η ειρηνικότερη των τελευταίων ετών (όπως όλοι κατάλαβαν από την ελλιπέστατη κάλυψή της από τα μη κατευθυνόμενα ΜΜΕ). Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας διαδηλώνοντας για το ανεκπλήρωτο όραμα των νέων ανθρώπων που πριν 37 χρόνια όρθωσαν το ανάστημά τους στην αμερικανοκίνητη χούντα. Διαδήλωσαν γιατί το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επικαιροποιημένο και φάνηκε ότι εμπνέει ακόμα και σήμερα τους νέους ανθρώπους που δεν έζησαν τα γεγονότα της εποχής. Ας παραδειγματιστούμε από τους ανθρώπους εκείνης της εποχής και ας αντιληφθούμε ότι από τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε μόνο με την οργανωμένη δράση και πάλη του λαού μπορούμε να ξεφύγουμε.

2 σχόλια:

  1. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Μετά το πολυτεχνείο όχι μόνο δε ξεφύγαμε, αλλά βουτήξαμε ακόμα πιο βαθιά στα σκατά του καπιταλισμού. Με πιστολιές στον αέρα δε θα σωθούμε. Άλλωστε "αυτοί" είναι πιο μπροστά από εμάς,έχουν μάθει από τα λάθη τους. Ας κόψουμε την τηλεόραση και την κατανάλωση. Μόνο έτσι θα τους κάνουμε ΖΗΜΙΑ.


    Πανουλίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Πανουλίκο, δεν είναι σωστό να βάζουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους στον ίδιο κουβά. Μπορεί κάποιοι να εκμεταλλεύτηκαν το Πολυτεχνείο, οι πολλοί όμως παρέμειναν αφανείς. Το κίνημα δεν είναι πιστολιά στον αέρα. Γιατί αν ήταν δεν θα έβαζαν Παναγόπουλους να το ποδηγετούν. Το κίνημα είναι αναγκαίο ώστε να γίνει σε μεγάλη κλίμακα και αυτό που γράφεις, κόψιμο τηλεόρασης και κατανάλωσης.

    Dragon

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.