Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Αντισταθείτε,δεν θα έχουμε πολλές ευκαιρίες ακόμα

Την Κυριακή διεξάγονται οι κρισιμότερες αυτοδιοικητικές εκλογές των τελευταίων 35 ετών. Για πρώτη φορά, στο διάστημα αυτό, οι τοπικές εκλογές είναι δυνατόν να αλλάξουν τελείως την πορεία της χώρας. Η κρισιμότητά τους αυξήθηκε από τη στιγμή που ο φερόμενος ως πρωθυπουργός είπε ότι θα προσφύγει σε εθνικές εκλογές αν ο κόσμος αποδοκιμάσει την πολιτκή που ακολουθεί. Το δίλλημα λοιπόν που έθεσε ο κ. Παπανδρέου κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να καταψηφιστεί η κυβέρνηση του μνημονίου, η κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα στην κυριαρχία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Δηλαδή, αν κάποιος ψηφοφορός σκεφτόταν πριν τη δήλωση ΓΑΠ αν θα πρέπει ή όχι να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωσή του θα πρέπει να σιγουρεύτηκε ότι δεν πρέπει.
Το έρωτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι προς τα που θα πρέπει να οδηγηθεί το εκλογικό σώμα που θέλει να καταψηφίσει την κυβέρνηση. Γνώμη μας είναι ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ απορρίπτονται φυσικά οι Καρατζαφέρηδες και η ΝΔ μιας και η αντιμνημονιακή σημαία που έχει υψώσει ο κ. Σαμαράς δεν πείθει ούτε τους φανατικότερους οπαδούς του κόμματός του. Φυσικά, όταν λέμε ότι απορρίπτουμε το ΠΑΣΟΚ εννοούμε και τους υποψηφίους που είναι ΠΑΣΟΚ από όταν γεννήθηκαν αλλά τώρα πλασάρονται ως ανεξάρτητοι. Δημαράδες, Μητρόπουλοι κλπ σε δήμους και περιφέρειες δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για το τι είναι. Είναι ΠΑΣΟΚ και το λένε. Η ρητορική τους εναντίον του μνημονίου σκοπό έχει να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους, αφού καταγγέλουν το μνημόνιο αλλά όχι την Ε.Ε. που αποτελεί τη μήτρα του μνημονίου. 
Για αυτό θα πρέπει η επιλογή του ελληνικού λαού το βράδυ της Κυριακής να κάνει την  καρέκλα όλων όσων  υποθηκεύουν το μέλλον μας να τρίζει. Θα πρέπει τη Δευτέρα το πρωι το μήνυμα να φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες. Αντισταθείτε δεν μας έχουν μείνει πολλές ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.