Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Προβοκάτσια για να "κλείσουν στόματα"

Αναδημοσιεύουμε από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" ένα άρθρο του κ. Τρίψα για το πως θα αξιοποιηθεί η τρομοκρατία εναντίον του ελληνικού λαού. Πραγματικά αποκαλυπτικό.



Η ύπαρξη αλλοθρήσκων αλλοδαπών που κινούνται στην παρανομία, που έχουν πρόσβαση σε οπλισμό και που συνθέτουν εγκληματικές ομάδες, προσφέρει το απαιτούμενο άλλοθι για να αναπτυχθεί ένα σχέδιο “άμυνας” με πρωταγωνιστή την ειδική ομάδα “πολέμου πόλης”. Του Σπύρου Τρίψα

Το «φάντασμα» της τρομοκρατίας θα χρησιμοποιήσει ως όχημα η κυβέρνηση, προκειμένου να ενεργοποιήσει ένα νέο κατασταλτικό μηχανισμό για να «κατευνάσει» τη λαϊκή οργή, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί μετά τις τοπικές εκλογές. Οι ελεγχόμενες διαρροές για εκδήλωση τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα μας, είτε από ισλαμιστές φονταμενταλιστές είτε από τις «γνωστές» ελληνικές τρομοκρατικές ομάδες, καλλιεργούν το έδαφος για να αναπτυχθεί ο σχεδιασμός που προβλέπει «πόλεμο πόλης» στο άμεσο μέλλον. Κι όμως, στη διάθεση των ελληνικών Αρχών υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τη δράση ακραίων θρησκευτικών οργανώσεων στη χώρα μας αλλά και για το «who is who» των εγχώριων τρομοκρατών, οι οποίες αν αξιοποιούνταν η δράση του μηχανισμού καταστολής θα ήταν εκ των ουκ άνευ.
Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν σήμερα πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις που αφορούν στην ανάπτυξη εξτρεμιστικών οργανώσεων στη «γειτονιά» μας και στο ενδεχόμενο χτυπήματος, στοιχεία, βέβαια, που είναι γνωστά στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στην Αντιτρομοκρατική και στα Α2 γραφεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κυρίως, όμως, αποκαλύπτουν το «γιατί» στήνεται μηχανισμός «ελέγχου και διαχείρισης πλήθους», με προφανή σκοπό την «τιθάσευση» του μουσουλμανικού όχλου σε περίπτωση που εξεγερθεί εντός των αθηναϊκών τειχών, αλλά με κρυφό στόχο την αντιμετώπιση της λαϊκής έκρηξης και την αποφυγή γεγονότων παρόμοιων με τα Δεκεμβριανά του 2008.

Όλα όσα γνωρίζουν για το ισλαμικό τόξο

Οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν τους θύλακες των φανατικών και τους συνδέσμους τους στην Ελλάδα, όπως και τη διασύνδεσή τους με τα διεθνή κυκλώματα ναρκωτικών. Τι γνωρίζουν, δηλαδή; Ότι στις πλατείες της Αθήνας, όπως στη Βάθη, και στα διαμερίσματα της Αχαρνών, του Αγίου Παντελεήμονα, της Πιπίνου δημιουργούνται πυρήνες ακραίων θρησκευτικών θέσεων, στις ίδιες περιοχές που καταγράφονται υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία, λαθρεμπόριο. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πληροφορίες για στενές σχέσεις των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος με τους Αφγανούς έμπορους ηρωίνης. Στην Ελλάδα έχουν καταφθάσει πολλοί Αφγανοί οι οποίοι ασχολούνται με το «άθλημα».

Βασικός στόχος του μουσουλμάνων εξτρεμιστών είναι η Δύση, και τα Βαλκάνια αποτελούν απλά το «ορμητήριο» τους. Οι θεωρίες περί ισλαμικού τόξου στην περιοχή επαναδιατυπώνονται, με στήριξη υλική και χρηματική από τις πλούσιες χώρες της Μέσης Ανατολής και πνευματική καθοδήγηση από τους πλέον ακραίους θεωρητικούς του Ισλάμ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δράσης των ακραίων μουσουλμανικών οργανώσεων αποτελούν τα πρώην κράτη της Γιουγκοσλαβίας, όπου οι ακραίοι ισλαμιστές βρίσκονται υπό τη σκέπη του κινήματος των Ουαχάμπι.

Η βάση των Ουαχαμπιτών είναι το χωριό Γκόρνα Μάοκα της Βοσνίας, στην περιοχή του Μπρούτσκο. Το χωριό βρέθηκε στην επικαιρότητα τον περασμένο Μάρτιο, όταν εισέβαλαν 600 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και συνέλαβαν τον ηγέτη της οργάνωσης σεΐχη Νουσρέτ Ιμάμοβιτς και άλλους εφτά οι οποίοι προωθούσαν το εθνικό και φυλετικό μίσος. Η πρόσφατη βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Βοσνία, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι έξι, αποδεικνύει ότι ο φερόμενος βομβιστής Χάρις Κάουσεβιτς και ο ιθύνων νους της οργάνωσης Νάσερ Παλισλάμοβιτς διατηρούν μακροχρόνιους δεσμούς με την οργάνωση Ουαχάμπι. Ο πρωθυπουργός της χώρας Νικόλα Σπίριτς σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Ο βασικός στόχος του κινήματος Ουαχάμπι είναι η δημιουργία ενός θρησκευτικού κράτους που να είναι αποδεκτό μόνο για τους μουσουλμάνους και χωρίς τους Σέρβους και τους Κροάτες».

Η διαρκής έρευνα απεκάλυψε ότι ο φερόμενος βομβιστής Χάρις Κάουσεβιτς και ο ιθύνων νους Νάσερ Παλισλάμοβιτς διατηρούσαν μακροχρόνιους δεσμούς με την ακραία ισλαμική σέκτα, όπως και οι άλλοι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν.

Έντονη η ευρωπαϊκή παρουσία τους

Η σύνδεση με τα ευρωπαϊκά κράτη γίνεται μέσω Αλβανίας και Βουλγαρίας, ενώ τα πλοκάμια τους απλώνονται και στη χώρα μας. Οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν κινήσεις, συναντήσεις, μεταφορές και συνομιλίες των χαρακτηρισμένων ως «επικίνδυνων» ατόμων σε real time. Σε αυτό βοηθά το πανευρωπαϊκό δίκτυο πληροφοριών, που συστάθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανίας. Μιας Γερμανίας, που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα με την παρουσία ακραίων φονταμενταλιστικών στοιχείων. Στο Βερολίνο –σύμφωνα με Έκθεση της γερμανικής Υπηρεσίας Προστασίας Συντάγματος– διαβιούν 5.700 περίπου άτομα που πρόσκεινται σε ριζοσπαστικές ξένες οργανώσεις. Εξ αυτών, οι 3.600 –στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 2.000 Τούρκοι– έχουν ασπαστεί ακραίες ισλαμικές πεποιθήσεις. Στην Έκθεση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

• Ακραίες ισλαμικές πεποιθήσεις έχουν ασπαστεί στο Βερολίνο –πέραν των 2.000 Τούρκων– και περίπου 550 Άραβες.

• Έντονη δραστηριοποίηση ισλαμικών οργανώσεων παρατηρείται όχι μόνο στο Βερολίνο αλλά και σε Φρανκφούρτη, Κολονία, Ντούισμπουργκ και Μανχάιμ.

• Στο 10% των 100 τζαμιών που λειτουργούν στο Βερολίνο πραγματοποιούνται κηρύγματα υπέρ της βίας.

Έτοιμοι για «πόλεμο πόλης»

Για να επανέλθουμε όμως στο ζήτημα που τέθηκε στην αρχή, ελληνικές υπηρεσίες και Αρχές γνωρίζουν τα «μονοπάτια» εισαγωγής και εξαγωγής εκρηκτικών και όπλων, την ιεραρχία των εξτρεμιστικών οργανώσεων, το πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος για ένα τρομοκρατικό χτύπημα. «Γιατί δεν εξαρθρώνεται η τρομοκρατία;» είναι η επόμενη ερώτηση, από τη στιγμή που υπάρχουν τα στοιχεία. Η απάντηση που μπορεί να δοθεί αφορά στη χώρα μας. Τα «Επίκαιρα» είχαν αποκαλύψει την οργάνωση και την εκπαίδευση μιας ειδικής ομάδας στο Μεγάλο Πεύκο σε τακτικές «πολέμου πόλης» και σε μεθόδους διαχείρισης και ελέγχου πλήθους. Πρόκειται για ένα σώμα που απαρτίζεται από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και που εκπαιδεύεται στη χρήση «ειρηνικών όπλων». Αυτή η ομάδα συστάθηκε από τους επιτελείς κατόπιν εντολής της ηγεσίας των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου. Τα κυβερνητικά στελέχη αφουγκράζονταν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι «ήγγικεν η ώρα». Μετά τις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε συνδυασμό με τη λήψη νέων σκληρών οικονομικών μέτρων αναμένεται έκρηξη οργής από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Πώς συνδέονται τα παραπάνω με την ύπαρξη και δράση εξτρεμιστικών θυλάκων στην Ελλάδα; Η ύπαρξη αλλόθρησκων αλλοδαπών που κινούνται στην παρανομία, που έχουν πρόσβαση σε οπλισμό και που συνθέτουν εγκληματικές ομάδες, προσφέρει το απαιτούμενο άλλοθι για να αναπτυχθεί ένα σχέδιο «άμυνας» με πρωταγωνιστή την ειδική ομάδα «πολέμου πόλης». Μια ενδεχόμενη προβοκάτσια, μάλιστα, μπορεί να συμβάλει στη νομιμοποίηση της κατασταλτικής μηχανής. Ωστόσο, ο μηχανισμός καταστολής θα είναι έτοιμος όχι για να αντιμετωπίσει μουσουλμάνους εξτρεμιστές, αλλά διαδηλωτές, εξεγερμένους συνταξιούχους και χαμηλόμισθους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.