Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η επιβεβαίωση του όρου "Αναρχοφασίστας"

Στις 20 Οκτωβρίου του 2011 κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της 48ώρης πανελλαδικής απεργίας ομάδες κουκουλοφόρων είχαν επιτεθεί πετώντας πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ εναντίον του ΠΑΜΕ που διαδήλωνε έξω από τη Βουλή. Όπως, θυμάστε 'έκεινη τη μέρα είχε πεθάνει και ένας από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ο Δημήτρης Κοτζαρίδης. Τότε το ΠΑΜΕ είχε κάνει λόγο για επίθεση κουκουλοφόρων "αναρχοφασιστών". Η σύνθετη αυτή λέξη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο όσο και από τους φασίστες. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μπορεί να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν "αναρχικοί" και "φασίστες¨ αφού οι κουκουλοφόροι έχουν αποδοθεί όλοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο ο οποίος είναι σε "πόλεμο" με τους φασίστες. Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή όποτε της δίνεται η δυνατότητα αποδίδει το έγκλημα της Marfin στην αριστερή ιδεολογία και το παρουσιάζει "ως ένα ακόμα έγκλημα του κομμουνισμού". 
Χθες και προχθές, όμως, στην Πάτρα είδαμε κάτι πρωτόγνωρο. Είδαμε χρυσαυγίτες φορώντας κράνη ή κουκούλες και κρατώντας λοστάρια να επιτίθενται στην αστυνομία προσπαθώντας να κάνουν ντου στο κτίριο της Πειραϊκής - Πατραϊκής όπου έβρισκαν καταφύγιο εκατοντάδες μετανάστες. Είδαμε κουκουλοφόρους και κρανιοφόρους με κοντάρια όπου είχαν διπλωμένη την ελληνική σημαία να χτυπούν αστυνομικούς, να ρίχνουν πέτρες εναντίον τους, να ρίχνουν φωτοβολίδες και βόμβες μολότωφ. Αν κάποιος δει τα video και δεν ξέρει για ποιο λόγο γίνονταν τα επεισόδια σίγουρα θα σκεφτόταν ότι οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων πήγαν στην Πάτρα και τα σπάνε. Η πραγματικότητα, όμως, είναι λίγο διαφορετική και ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το ποιοι καίνε, ποιοι σπάνε και ποιοι κρύβονται πίσω από την κουκούλα. Είναι οι ίδιοι που κάθε φορά αλλάζουν προβιά. Τη μια φοράνε την προβιά του αντιεξουσιαστή και την άλλη του ρατσιστή. Είναι απλά αναρχοφασίστες. 

ΥΓ. Ας θυμηθούμε ποιοι στο πρόσφατο παρελθόν με καθαρά μικροκομματική στόχευση χάιδευαν τα αυτιά που κρύβουν οι κουκούλες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

3 σχόλια:

  1. αυτο καταλαβες οσον αφορα τα γεγονοτα της πατρας???????????? ολα για τα φραγκα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον) Αυτά που γράφω τα είδα. Μάτια χρειαζόταν όχι μυαλό
      2ον) Για ποια φράγκα γράφεις ρε μεγάλε;

      Διαγραφή
  2. Μαρεσει ο όρος! Κάθε μέρα έπρεπε τον λενε στην τν. οχι αναρχοκουμουνια. αναρχοφασιστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.