Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Παρά το βρώμικο πόλεμο αντέχουν

Σήμερα το πρωί στην πύλη της Χαλυβουργίας δόθηκε μια μεγάλη ταξική μάχη, συνέχεια του ταξικού πολέμου που μαίνεται εδώ και 6 μήνες ανάμεσα στο σωματείο των εργαζομένων και του βιομηχάνου Μάνεση. Στη μάχη αυτή ρόλο έπαιξαν και τα ΜΜΕ τα οποία αν και είχαν ξεχάσει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που εδώ και 6 μήνες αγωνίζονται εναντίον της βαρβαρότητας της εκ περιτροπής εργασίας και των απολύσεων, σήμερα βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου για να αναδείξουν το "δικαίωμα στην εργασία¨. Πρώτος και καλύτερος ο ΣΚΑΙ, ο σταθμός - στήριγμα οποιασδήποτε αντεργατική επίθεσης πρέπει προβληθεί. Είναι τέτοια η λύσσα του Αλαφούζου και της δημοσιογραφικής κάστας του σταθμού που διαστρέβλωναν εξόφθαλμα τις ειδήσεις που οι ίδιοι μετέδιδαν. 

Ενώ, το πρωί ο δημοσιογράφος που ήταν στην πύλη στο ρεπορτάζ ανέφερε ότι έξω από το εργοστάσιο υπάρχουν 20 εργαζόμενοι (εδώ και το σχετικό video http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=228350) που θέλουν να μπουν να δουλέψουν, στη συνέχεια στην είδηση που υπάρχει ακόμα στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ κάνουν λόγο για 100(!!!!) εργαζόμενους που θέλουν να μπουν (http://www.skai.gr/news/greece/article/202934/mikroedasi-sti-haluvourgia-ston-aspropurgo-/). Την ίδια ώρα ο Πορτοσάλτε επικοινώνησε με κάποιον απεργοσπάστη ο οποίος είπε ότι το σύνολο των εργαζόμενων που θέλει να δουλέψει είναι 168, αλλά το ΠΑΜΕ(!!!!) δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή συνέλευσης. Οι ειδήσεις του ΣΚΑΙ λοιπόν αναπαρήγαγαν ότι 168 εργαζόμενοι θέλουν να μπουν και οι υπόλοιποι δεν τους αφήνουν. Μάλιστα, το ψέμα τους είναι τόσο χοντρό που λένε ότι το σύνολο των εργαζόμενων είναι  245 έχοντας αποδεχθεί ότι οι 119 απολυμένοι από το Μάνεση κατά τη διάρκεια της απεργίας (πράγμα παράνομο) δεν ανήκουν στο δυναμικό της εταιρίας. Βέβαια, αυτό είναι προφανές ότι γίνεται γιατί οι 168 (που δεν εμφανίστηκαν πουθενά) είναι πλειοψηφία στους 245 αλλά όχι στους 245+119= 359. 
Ο βρώμικος πόλεμος δεν έχει όριο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπιλώσουν και να στρέψουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους απέναντι στον ηρωικό πραγματικά αγώνα μερικών εκατοντάδων εργαζόμενων οι οποίοι έχουν πάρει στις πλάτες τους όλη την εργατική τάξη και κάνουν αυτό που θα ήθελαν να κάνουν χιλιάδες εργαζόμενοι που καθημερινά απολύονται ή αναγκάζονται σε μειώσεις μισθών ή σε εκ περιτροπής εργασία. Το προσπαθούν με κάθε τρόπο. Με ψέμματα όπως το σημερινό, δίχως σκέψη, λες και απευθύνονται σε χαχόλους. Με προσπάθεια να αποδοθεί η απεργία στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ ώστε να ενεργοποιήσουν τα κομματικά ένστικτα του κάθε εργαζόμενου, λες και οι 350 εργαζόμενοι ήταν ΚΚΕ και ΠΑΜΕ όταν ξεκίνησε η απεργία ή λες και δεν πιστεύουν στην αξία του αγώνα τους. Πριν 6 μήνες οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν ήταν ούτε ΚΚΕ, ούτε ΠΑΜΕ κύριοι του ΣΚΑΙ. Η πλειοψηφία ήταν ΔΑΚΕ αλλά είχαν αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Σιφωνίου, του προέδρου τους, έναν ανιδιοτελή αγωνιστή που μπορεί να είναι μπροστάρης. 
Για την συνέχιση ή μη της απεργίας δεν αποφασίζει κανένα ΠΑΜΕ. Αποφασίζουν οι ίδιοι οι απεργοί. Πιστεύει κανείς ότι μπορεί το ΠΑΜΕ και το κάθε ΠΑΜΕ να εξαναγκάσει 300 εργαζόμενους σε 6μηνη απεργία; Όποιος το πιστεύει είναι βλάκας. Όποιος το λέει είναι είτε βλάκας είτε εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μάνεση.

ΥΓ Την απάντηση για το αν και κατά πόσο το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ εξαναγκάζει τους εργαζόμενους σε απεργία την έδωσαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Ασπροπύργου στις κάλπες. Στον Ασπρόπυργο το ΚΚΕ παρουσίασε τη μεγαλύτερη άνοδο (πήρε 14,47% με άνοδο 5,44% ή 760 ψήφους) σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο δήμο σε όλες τις περιφέρειες του νομού Αττικής (όπου στο σύνολο είχε πτώση).

6 σχόλια:

  1. οι ψευτοδημοσιογραφοι ευθυνονται για την καταστροφη της χωρας και αυτοι πρεπει να πληρωσουν πρωτοι πρωτοι...πρεπει να στοχοποιηθουν...ειναι μισθοφοροι που υπηρετουν εγκληματα κρυβομενοι πισω απο τη δημοσιογραφια...πρεπει να αναδειχθει το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως φαίνεται από το κείμενο δεν έχω καμιά συμπάθεια στους μεγαλοδημοσιογράφους, αλλά να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
      Ποιος έχει μεγαλύτερη ευθύνη ο Αλαφούζος ή ο Πορτοσάλτε; Προφανώς, ο Αλαφούζος. Ο Πορτοσάλτε αν αύριο το πρωι, τρελαθεί ο Αλαφούζος και του πει βγάλε 2 ώρες το Σιφωνιό και φτιάξε την αγιογραφία του θα το κάνει.
      Άρα να λέμε οι ψευτοδημοσιογράφοι φταίνε είναι σαν το φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι απεργοί.
      Όπως, και εσύ στη δουλειά σου ότι σου λέει το αφεντικό σου κάνεις και δεν σηκώνεις κεφάλι έτσι κάνει και αυτός. Μάλιστα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι σκύβουν το κεφάλι χωρίς να παίρνουν και τα λεφτά που παίρνει ο Πορτοσάλτε και ο κάθε Πορτοσάλτε. Άρα η στοχοποίηση του Πορτοσάλτε, είναι σαν τη στοχοποίηση του Νταλάρα και του κάθε βουλευτή. Μικροαστική εκτόνωση.
      Η μαγκιά φαίνεται στην πύλη της Χαλυβουργίας και μέσα σε κάθε εταιρία. Όποιος έχει τ' @@@@@@@@ εκεί το δείχνει.
      Αν θέλεις οι χαλυβουργοί σε περιμένουν. Σήμερα, μάλιστα σε είχαν και ανάγκη που θέλησαν να τους συλλάβουν.

      Διαγραφή
  2. Φίλε παπαγάλε έχεις απόλυτο δίκιο. Το οργανωμένο του πράγματος φαίνεται από το ό,τι εντελώς "τυχαία" βρέθηκε συνεργείο του ΣΚΑΙ εκεί να καλύψει τα γεγονότα. Πώς μυρίστηκε ο ΣΚΑΙ ότι θα πάνε σήμερα απεργοσπάστες και έστειλε συνεργείο; Ή μήπως έχει καθημερινά εκεί συνεργείο για να καλύπτει τους αγώνες των απεργών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σωστα τα λες αλλα μην τα αθωωνεις τα σκυλια......δεν ξερουν τι φραγκα εχουν και τι προσβασεις παντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν τα αθωώνω, αλλά η στοχοποίησή τους θέτει στο απυρόβλητο τα αφεντικά τους. Τα αφεντικά είναι οι υπεύθυνοι και απέναντι σε αυτούς απαιτείται ανδρεία.
    Παράδειγμα, τα λεφτά που γλυτώνουν από τις ΣΣΕ που έληξαν χθες δεν θα πάνε στην τσέπη του Πορτοσάλτε και του Πρετεντέρη, αν τους ρωτήσεις μάλιστα θα σου πουν ότι και σε αυτούς έχουν κόψει λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.