Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Κάποιοι βιάζονται να καταδικαστεί η δράση της ΧΑ, για να παίρνουν σειρά οι πραγματικοί εχθροί

Με αφορμή τη συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής με θέμα την καταδίκη και τον τρόπο αντιμετώπισης των τραμπουκισμών των νεοναζιστικών Ταγμάτων Εφόδου είδαμε πολλά ΜΜΕ να επιτίθενται στα κόμματα της Αριστεράς γιατί αρνήθηκαν να καταδικάσουν τη δράση της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστικότερο όλων το protothema.gr το οποίο ενώ εδώ και καιρό έχει αναλάβει την προπαγάνδα υπέρ της Χρυσής Αυγής ξαφνικά έβαλε τίτλο στη σχετική είδηση "ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ απέφυγαν να καταδικάσουν την Χρυσή Αυγή" και πιο κάτω αναφέρει "Το πλέον όμως εντυπωσιακό είναι ότι για την παράγραφο που καταδικάζει τις πρακτικές των Χρυσαυγιτών, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «λευκό», ενώ το ΚΚΕ ψήφισε επίσης «λευκό» για όλες τις προτάσεις! "
Δηλαδή, ένα μέσο ενημέρωσης που προβάλλει με πληθώρα άρθρων, σχολίων και ειδήσεων την ιδεολογία και τη δράσης της Χρυσής Αυγής εμφανίζει πρεμούρα για την καταδίκη της! Βέβαια, μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό. Προφανώς, του χάλασε τη μαγιά γιατί δεν μπόρεσαν να πουν ότι όλα τα κόμματα συντονισμένα χτυπούν την "αντισυστημική"  Χρυσή Αυγή. Παρόμοια, αντίδραση είδαμε και σε άλλα ΜΜΕ, παράδειγμα ο Καψής για μια ακόμη φορά δεν μπορούσε να καταλάβει. Το παιχνίδι εκμετάλλευσης της δράσης της Χρυσής Αυγής από την αστική τάξη θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Η Καθημερινή, για παράδειγμα, φιλοξενεί συχνά πυκνά άρθρα που εξομοιώνουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό στην προσπάθειά της να πλήξει το ΚΚΕ και τη δράση των κομμουνιστών. Βέβαια, το πιο επικίνδυνο και πιο ενδεικτικό για το ρόλο που θα παίξει η Χρυσή Αυγή είναι αυτό που ακούσαμε και διαβάσαμε αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες "Γιατί δηλαδή έχει δικαίωμα το ΠΑΜΕ να κλείνει τη Χαλυβουργία και δεν έχει δικαίωμα ο χρυσαυγίτης να σπάει τον πάγκο;".
Το ερώτημα αυτό περιλαμβάνει όλη την ουσία του αντιδραστικού, αντιλαϊκού ρόλου που σε πρώτη φάση θα παίξει η Χρυσή Αυγή. Ουσιαστικά, μέσω της καταδίκης της δράσης της Χρυσής Αυγής επιχειρείται η ποδηγέτηση των εργατικών αγώνων. Επιθυμούν με επιχείρημα ότι τους χρυσαυγίτες που παρανομούν τους καταδικάσαν, να κάνουν το ίδιο για τους εργαζόμενους που θα αντιπαλέψουν τη βαρβαρότητα που τους επιβάλλουν, ανακατεύοντας τα μπραβιλίκια, το ρατσιμό και τα ναζιστικά τάγματα εφόδου με τον αγώνα των εργαζόμενων για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή.Αυτή την πτυχή της δράσης της ΧΑ πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να την αναλογιστούν και να καταλάβουν το βρώμικο ρόλο της, προτού αυτός φανεί ξεκάθαρα όταν θα αναλάβει το χωρίς καμουφλάζ, κράνη και κουκούλες χτύπημα των λαϊκών και εργατικών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.