Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πως μπορεί εσείς να είστε τόσο "αντισυστημικοί" και να μην βγάζετε τσιμουδιά για το σύστημα;


«Η άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών θα απελευθερώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες. Η εγκατάλειψη της θλιβερής πολιτικής του μνημονίου και η στροφή στην εθνική μας παραγωγή θα δώσει νέα πνοή στη διαλυμένη ελληνική οικονομία».
Όχι δεν τρελαθήκαμε. Απλά αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Όπως, διαβάζετε για την "αντισυστημική" Χρυσή Αυγή την ευθύνη για την άνοδο της ανεργίας την έχουν οι μετανάστες και όχι αυτοί που δίνουν ή αφαιρούν τις δουλειές δηλαδή οι εργοδότες.

Αυτή η ανακοίνωση πιστεύουμε ότι είναι η ουσία του τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. Για το πρόβλημα της ανεργίας που όχι μόνο προκαλείτε αλλά είναι σύμφυτο με το καπιταλιστικό σύστημα (δεν υπάρχει καπιταλιστική χώρα χωρίς ανεργία) η Χρυσή Αυγή δεν λέει κουβέντα για την αιτία του. Αντίθετα, προσπαθεί να στρέψει τους εξαθλιωμένους Έλληνες εναντίον των εξαθλιωμένων μεταναστών ώστε το κομμάτι ψωμί των μεταναστών που έχουν δουλεία, να ξεγελάσει την πείνα των εξαθλιωμένων Ελλήνων. 

Και αναρωτιέμαι ποια η διαφορά αυτού που λέει η Χρυσή Αυγή από αυτό που συνέβη στην Ελλάδα από την έναρξη εφαρμογής των μνημονίων που δεν είναι άλλο από το να σπάει η μια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης σε 2 θέσεις εργασίας μερικής; Και αυτή η πρόταση δίνει ένα κομμάτι ψωμί σε διπλάσιους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως καταγωγής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά (μέχρι τα επόμενα) μέτρα, η Χρυσή Αυγή λέει στο φτωχό και τον άνεργο ότι για να έχει δουλειά πρέπει να φύγουν οι μετανάστες. Και αναρωτιόμαστε που; Στα φανάρια; Στην Μανωλάδα με 15€ την ημέρα, τα οποία αν τα διεκδικήσεις μπορεί να σε δέσουν πίσω από κανένα αυτοκίνητο; Στους σκουπιδότοπους της ανακύκλωσης που κάθε μέρα δαγκώνουν τους εργαζόμενους ποντίκια; Αυτό το μέλλον οραματίζεστε, όσοι ψηφίσατε ΧΑ; Να φύγουν οι μετανάστες για να πάρετε τις θέσεις τους στο σκλαβοπάζαρο;

Τη στιγμή που οι εργοδότες ζητούν την οριστική κατάργηση του 8ώρου και την αντικατάστασή του από 13ωρο, την κατάργηση των 5νθήμερου, τον διαχωρισμό του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό τη θεσμοθέτηση με λίγα λόγια της ολικής κατάργησης κάθε έννοιας εργασιακού δίκαιου η "αντισυστημική" Χρυσή Αυγή βάλει εναντίον των μεταναστών. Το σύστημα που ζούμε κύριοι είναι το καπιταλιστικό δεν μπορεί να είσαι και αντισυστημικός και με τον καπιταλισμό.

Όσο για το ανέκδοτο του δεύτερου κομματιού της ανακοίνωσης η στάση της Χρυσής Αυγής στο θέμα του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας στα ντόπια αφεντικά που έχουν την Πειραιώς (Βαρδινογιάννης, Αγγελόπουλος, Σάλλας κλπ) είναι ο καθρέφτης του τι πραγματικά πιστεύει. Για όσους δεν γνωρίζετε για το τι στάση κράτησαν έχουμε γράψει σχετική ανάρτηση.

Τα λεβεντόπαιδα τσιμουδιά για την πώληση της ΑΤΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.