Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ο ρόλος της ΧΑ και η θεωρία των άκρων


Κ. Γρηγοριάδης - Ριζοσπάστης
Με αφορμή τη μέχρι σήμερα παρουσία της Χρυσής Αυγής στον πολιτικό βίο θα θέλαμε να παραθέσουμε μια σειρά σκέψεων για το ρόλο της στα πολιτικά δρώμενα.
Θεωρούμε, ότι προς το παρόν η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως ο άξονας γύρω από τον οποίο η αστική τάξη θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να παίξει το χαρτί της θεωρίας των άκρων. Βλέποντας, ότι οι επερχόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις θα είναι μαζικές, θα επιδιώξει με άξονα τη Χρυσή Αυγή να ταυτίσει τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους Έλληνες με τους ναζιστές που τραμπουκίζουν, λογοκρίνουν και δρουν οργανωμένοι σε Τάγματα Εφόδου, όπως είπε και ο αρχηγός τους από τις Θερμοπύλες. Άλλωστε, πολλά από τα αστικά μέσα όπως η Καθημερινή και το Βήμα έχουν μέσω των πιο προβεβλημένων αρθρογράφων τους εξισώσει τη δράση των εργαζόμενων για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και ενός επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης, με τη δράση των ταγμάτων εφόδου. Μόνο τυχαία δεν είναι άλλωστε η προβοκάτσια που επιχειρήθηκε να στηθεί, άγνωστο από ποιον, την Τρίτη εναντίον του ΠΑΜΕ, όταν κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών οργανωμένη ομάδα φουσκωτών ακολουθούμενοι από καμεραμάν, επιτέθηκε σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ με προφανή στόχο την πρόκληση επεισοδίων. Οι διαδηλωτές, αυτή τη φόρα, δείχνοντας "Ολύμπια" ψυχραιμία δεν ανταπέδωσαν αποτρέποντας την επιτυχία της προβοκάτσιας. Στο τέλος της ανάρτησης παραθέτουμε το σχετικό βίντεο.
Επίσης, η Χρυσή Αυγή αξιοποιείται και για να αναδείξει εν μέσω κρίσης κινδύνους που πολλοί Έλληνες πίστευαν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν ξανά στη χώρα μας. Δηλαδή, η δράση της Χρυσής Αυγής φέρνει, κάποιες φορές, σε δεύτερη μοίρα ζητήματα οικονομίας αφού βάλει εναντίον της δημοκρατίας και της ελευθερίας του ανθρώπου. Για αυτό άλλωστε επί 2 μέρες και ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση,η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (δηλαδή η τρόικα) ζητούν την εκκένωση των νησιών στα οποία κατοικούν λιγότεροι από 150 κάτοικοι ( και εντελώς τυχαία μια μέρα μετά από αυτό το αίτημα κυκλοφόρησε η είδηση για το σχολείο της Γαύδο που λειτουργεί για ένα παιδάκι Γαύδος: Ένα ολόκληρο σχολείο για μία μόνο μαθήτρια ) , στην Ελλάδα της χρεωκοπίας, πέρα από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με την προσπάθεια των ναζί να λογοκρίνουν θεατρική παράσταση.
Είναι επικίνδυνοι και πρέπει σε κάθε χώρο που εκδηλώνονται να παίρνουν την απάντηση που πρέπει. Η επιχειρηματολογία εναντίον τους είναι απλή. Είναι Ναζί. Δεν χρειάζονται άλλα επιχειρήματα. Ωστόσο, πέρα από την προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος τους δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καπιταλιστική κρίση και τα επερχόμενα μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση πολλούς ακόμα συνανθρώπους μας.


Προσέξτε στο 3' 20΄΄ τον καράφλα στα δεξιά που ως αρχηγός της αγέλης λέει "Εεεε, όλοι πίσω".

ΥΓ. Οι "συντελεστές" του video επειδή το θέμα έκανε το γύρω του διαδικτύου και ουσιαστικά του γύρισε μπούμερανγκ αφού έγινε ξεκάθαρη η προσπάθεια προβοκάτσιας αφαίρεσαν το video από τον ιστότοπο που το είχαν ανεβάσει αρχικά http://vimeo.com/51079837

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.