Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Με μια πρωτοφανή απόφαση η κυβέρνηση, επικαλούμενη λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, απογέρευσε  κατά το χρονικό  διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από μια σειρά δρόμων. 
Η παραπάνω απόφαση που παραπέμπει στις εποχές που από ότι φαίνεται δεν ονειρεύονται μόνο ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης αλλά και πολλοί "προοδευτικοί" πρέπει να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους εργαζόμενους και το λαό ώστε να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή στάση εργασίας (ο ρόλος των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ φανερώθηκε για μια ακόμη φορά) διεκδικώντας όχι μόνο την ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής αλλά ουσιαστικά διασφαλίζοντας το δικαίωμα της διαδήλωσης. Επειδή, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, ο καπιταλισμός όταν έχει κρίση ξεχνάει τη σοσιαλδημοκρατία και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και αξιοποιεί τις χούντες και τα τάγματα εφόδου, είναι απαραίτητο αύριο αλλά και όλο το επόμενο διάστημα να καταστήσουμε σαφές ότι οι στοιχειώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις όπως το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και στη διαδήλωση είναι αδιαπραγμάτευτα. Αυτό μπορεί να γίνει σαφές μόνο αν εκατομμύρια πολιτών εξασκούν σε κάθε ευκαιρία το δικαίωμα αυτό.
Πρέπει ο λαός να τους δείξει ότι τέτοιου είδους απαγορεύσεις θα τις σαρώνει κάθε φορά που θα επιδιώκουν να τις εφαρμόσουν. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.