Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Απεργία με νέα αισιόδοξα ποιοτικά χαρακτηριστικά

Η σημερινή απεργία μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Η συμμετοχή των εργαζόμενων, τουλάχιστον από τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται μεγάλη ενώ και οι απεργιακές διαδηλώσεις που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα δείχνουν ότι ένα μεγάλο τμήμα του λαού διαδήλωσε μαζικά. Οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα τόσο του ΠΑΜΕ όσο και της ΓΣΕΕ ήταν πολύ μαζικές, σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι δυνατόν να υπολογίσουμε τον κόσμο που κατέβηκε πριν ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία από τους διοργανωτές γιατί ήταν αδύνατον να έχουμε εικόνα της επιφάνειας που καταλάμβαναν οι διαδηλωτές.
Η σημερινή απεργία, πέρα από τη μαζική συμμετοχή, ήταν διαφοροποιημένη, σε σχέση με τις προηγούμενες ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν πάρα πολλοί μικροέμποροι, μικροεπαγγελματίες. Αυτό, δείχνει ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού, που μέχρι χθες, θεωρούσε, ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από τους εργαζόμενους, και ένιωθε ξένο προς την εργατική τάξη, είναι σε οριακή κατάσταση και αντιλαμβάνεται ότι ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. 
Το ποιοτικό αυτό χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί οι μικροεπαγγελματίες, ως σύμμαχοι της εργατικής τάξης, αποτελούν ένα απαραίτητο κομμάτι της λαϊκού μετώπου που πρέπει να οικοδομηθεί ώστε οι πολιτικές της βαρβαρότητας και της φτώχειας να ανατραπούν. Έφτασε η ώρα που ο μικροεπαγγελματίας με την οικογενειακή επιχείρηση ή με τους 2-3 υπαλλήλους να καταλάβει ότι δεν είναι ούτε μονοπώλιο, ούτε μεγαλοιδιοκτήτης μέσων παραγωγής, ούτε μεγαλοκαπιταλιστής. Είναι και αυτός, όπως και οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, θύμα της βάρβαρης πολιτικής που επιβάλλει η οικονομική ελίτ της χώρας. Μάλιστα, επειδή αρκετοί μικροεπαγγελματίες τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταφέρει να αποκτήσουν κάποια ή αρκετά περιουσιακά στοιχεία, η πολιτική της επίθεσης στη μικροιδιοκτησία, η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα που θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, καθιστά την καθημερινότητά τους απάνθρωπη γιατί αφενός βιώνουν τη βαρβαρότητα του να είναι ουσιαστικά άνεργοι αφετέρου δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους χάνοντας τους κόπους μιας ζωής.
Το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει είναι στις απεργιακές κινητοποιήσεις να συμμετέχουν μαζικά και οι αγρότες. Τότε, η συμμαχία εργαζόμενων, ανέργων, φοιτητών, μικροεπαγγελματιών και αγροτών που πρέπει να είναι ο στόχος, ώστε το κίνημα να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, θα είναι επιτεύξιμος και ορατός.

ΥΓ Η γυναίκα του Μιχαλολιάκου επέλεξε, σήμερα, να δώσει ένα ακόμα show στη Βουλή, λέγοντας υπανθρώπους τους μετανάστες, γιατί έπρεπε να παίξει και η Χρυσή Αυγή στα κανάλια και όχι μόνο οι απεργοί και οι διαδηλωτές. Ξέρετε, η Χρυσή Αυγή δεν παίρνει μέρος στις απεργίες γιατί είναι μέσο ταξική πάλης, την οποία δεν αποδέχονται οι ναζί, αφού πιστεύουν, ως βαθιά "αντισυστημικοί", ότι εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να συνεργάζονται......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.