Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αν δεν σωθούμε μόνοι μας δεν θα μας σώσει κανείς.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, που γράφουμε την ανάρτηση, παίζεται ένα ακόμη"θρίλερ" στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (δηλαδή της Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), τουλάχιστον όπως μας λένε τα αστικά ΜΜΕ. Είναι πραγματικά κουραστικό αλλά ταυτόχρονα και εξοργιστικό αυτό το παιχνίδι που παίζεται εδώ και 2,5 χρόνια να επαναλαμβάνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθε φορά που πρέπει ο ναρκομανής λαός να πάρει τη δόση του. 
Σε αυτό, όμως, το θέατρο σκιών έχει ευθύνη ο λαός να δώσει, επιτέλους, την απάντηση που πρέπει.
Κλείστε τις τηλεοράσεις. Μην βλέπετε ειδήσεις. Τα μέτρα είναι ήδη αποφασισμένα και θα είναι τα ίδια είτε δείτε τον Πρετεντέρη, τον Καψή και το Πορτοσάλτε είτε όχι. Κλείστε τη. Στείλτε τους στο ταμείο ανεργίας. Δεν σας εξοργίζει ότι αυτοί οι τύποι έχουν πλουτίσει μόνο και μόνο γιατί είναι διατεθειμένοι να μας τρομοκρατούν, δίχως τσίπα (Το περιοδικό Unfollow δημοσίευσε ότι τη διετία της κρίσης και του µνηµονίου η οικογένεια (ατοµικό εισόδηµα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ). Δώστε μηδενική τηλεθέαση στα δελτία και στις εκπομπές τους. Δεν παρουσιάζουν καμιά πραγματικότητα. Τρομοκρατούν, λένε ψέμματα και προκαλούν. Αφαιρέστε τους από τη ζωής σας. Στείλτε τους εκεί που κάθε βράδυ τους λέτε να πάνε βλέποντας τους. Είναι άχρηστοι. Η τηλεόραση είναι πολύ μεγάλο όπλων για τους κατέχοντες την εξουσία, αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Εκτοξεύει πυρά μόνο αν ο στόχος το επιτρέψει. 
Για αυτό κλείστε τις τηλεοράσεις και βγείτε από το σπίτι. Καθίστε σε ένα παγκάκι, σε μια πλατεία, συνομιλήστε με το γείτονα, ξαναφτιάξτε γειτονίες. Γραφτείτε στο σωματείο σας. Λάβετε μέρος στα κοινά. Μην είστε καχύποπτοι με τους πάντες και τα πάντα. Και αν ακόμα βλέπετε ότι τις συλλογικότητες τις εκπροσωπούν άνθρωποι που δεν σας κάνουν, μην απομονώνεστε. Προσπαθήστε να τους ανατρέψετε. Λάβετε, όμως, μέρος ώστε να μην είστε μόνο μέρος τους προβλήματος αλλά να γίνεται και μέρος της λύσης. Η λύση δεν θα έρθει μόνη της. Πάψτε να πιστεύετε σε μαγικές λύσεις και σωτήρες. Αν δεν σωθούμε μόνοι μας δεν θα μας σώσει κανείς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.