Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Όχι πιά σιωπηλή πλειοψηφία

Αναδημοσιεύουμε το εξαιρετικό κείμενο του Ναυτίλου από την Ελευθεροτυπία.

Τι θα τα κάνουν τα λεφτά αυτοί που τα μαζεύουν απ' όλον τον πλανήτη; Πόσα χρόνια θα ζήσουν; Ούτε καν οι γόνοι τους θα τα χαρούν, διότι όλη αυτή η λεηλασία οδηγεί στην ερήμωση της Γης. Σαχάρα (θα) είναι οι φτωχοί και μια όαση οι πλούσιοι -και πιστεύουν οι άφρονες κι αφιλοσόφητοι ότι δεν θα τους φάει η πείνα που δημιουργούν;

Για άλλη μια φορά ο Μίκης, φωνή της Ελλάδας!
Για άλλη μια φορά, ψυχή της Ελλάδας!
Ηδη, από μέρες έχει αρχίσει να μιλάει ο λαός - στην πλατεία Συντάγματος, κι όχι μόνον, μια αύρα σαν από ένα «ανοιχτό Πολυτεχνείο» - μάλιστα με εκ νέου τα ίδια συνθήματα - σκέψεις - αιτήματα, ένα ΕΑΜ των απλών που, ακόμα κι αν λένε τα ίδια με αυτά που λέει η Αριστερά, δεν θέλουν να την ακούνε να τους τα λέει (ας ψαχτεί η Αριστερά). Μέρες τώρα, αμεσοδημοκρατικά (χαοτικά, αλλά και πολύτιμα) οι πολίτες «εκπαιδεύουν» ο ένας τον άλλον σε ψηφίσματα  θέσεις, αιτήματα, στόχους, όλο και πιο πολύ γίνεται η αγουρίδα μέλι.


Χθες στα Προπύλαια μια μεγάλη συγκέντρωση από «κανονικόν κόσμο» κατέφθασε κι άρχισε να γράφει ιστορία. Γέμισε η πλατεία μπροστά στην αγκαλιά του Πανεπιστημίου κι εκείνο υψώθηκε ψηλά, εκεί που πρέπει να βρίσκεται, καύχημα του Λαού! κι άρχισε να ομιλεί σε μια πλήθουσα αγορά με το στόμα του Πρύτανη και των καθηγητών! έχουν πολλά ακόμα να ακουσθούν, στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη, σε όλην την Ευρώπη. Την Κυριακή που έρχεται έρχεται και η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες σε αυτούς που τους θεωρούν υπηκόους, να μιλήσουν οι λαοί σε αυτούς που τους θεωρούν όχλο -φθάνουμε σε ένα σημείο καμπής: οι οικονομικές χούντες έχουν πλέον μπροστά στα μάτια των λαών δείξει τη γύμνια τους - όμως η δικιά μας οικονομική χούντα των ανδρεικέλων συνεχίζει να παίζει αυτήν τη φρικτή κωμωδία των εκβιασμών - ώς χθες έπεφτε ο ουρανός στο κεφάλι μας, ότι δεν «παίρνουμε την πέμπτη δόση», ότι «επιστρέφουμε στη δραχμή», ότι «το κράτος θα κατεβάσει ρολά» (αυτό το δήλωνε ο χειρότερος της συμμορίας) κι άλλα καταστροφικά παρόμοια. Με έναν λόγο αμόλησαν τον Τρόμο καταπάνω στον «κοσμάκη», τον Φόβο, τον Εκβιασμό, τις Απειλές με προφανή, πασιφανή σκοπό να περάσουν και νέα μέτρα -όχι τις Εφτά Πληγές του Φαραώ που ώς τώρα μας έχουν ρίξει κατακέφαλα, αλλά ακόμα δεκατέσσερις τέτοιες Πληγές και έως δεκατέσσερις γενεές.

.........................................

Και ω του θαύματος, αίφνης παίρνουμε και την πέμπτη δόση, και νέο δάνειο και όση ακόμα ηρωίνη γουστάρουμε. Απλώς με ένα μικρό τιμηματάκι: τη γενιά των 500 ευρώ πλέον, τη δουλειά χωρίς συμβάσεις, χωρίς ασφάλιση, νέους φόρους, τη διόγκωση της ανεργίας- ένα τσουνάμι μέτρων θανάτου! Μάλιστα θανάτου χωρίς αναισθητικό. Και χωρίς αμφιβολία. Διότι με τα νέα μέτρα το χρέος θα αυξηθεί περισσότερο, η ανάπτυξη θα καταβαραθρωθεί, η ανεργία θα μας πνίξει, η αγορά θα νεκρωθεί.

Οχι! Ο Παπανδρέου δεν παίζει με τη χώρα.

Τη σκοτώνει!

Ενας θίασος τυχάρπαστων ποκοπίκων απ' το πουθενά, Παμπούκηδες και Δρούτσες, ο απίθανος Παπακωνσταντίνου, κάτι Ραγκούσηδες σε αγαστή σύμπνοια με τους ακροδεξιούς του φον Κωλοτούμπεν και τους πρόθυμους της δυστυχούς Ντόρας πάνε να σκοτώσουν τη χώρα για να συνεχίσουν να κονομάνε τοκογλύφοι και παράσιτα.

*****

Ομως είμαστε σε σημείο καμπής! Ο Λαός έχει αρχίσει να μιλάει. Οι Λαοί έχουν αρχίσει να μιλάνε. Οι αξιοπρεπείς πολίτες.

Οι αδούλωτοι!- δεν τα κατάφεραν όπως φαίνεται οι δουλόφρονες είκοσι χρόνια τώρα, να τους αποξύσουν την ψυχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.