Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Στριμώξτε τους κι άλλο

Ακούγοντας την είδηση περί κυβέρνησης συνεργασίας, σκέφτηκα ότι το σύστημα στριμώχτηκε και άρχισε να χρησιμοποιεί τις εναλλακτικές που έχει. Συζητώντας με ένα φίλο μου είπε κάτι που το βρήκα πολύ σωστό. Μου είπε ότι το σύστημα θα φανεί ότι έχει στριμωχθεί πολύ μόνο όταν οι εξελίξεις δεν θα είναι προβλέψιμες, εννοώντας ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας ήταν αναμενόμενη εξέλιξη. Οι βραδυνές ειδήσεις αποτέλεσαν επιβεβαίωση των λόγων του φίλου μιας και η μη συνεργασία ήταν κάτι απρόσμενο. Συνεπώς, το σύστημα χθες στριμώχτηκε και θα στριμωχτεί ακόμα περισσότερο αν ο κόσμος εξακολουθήσει να είναι στο δρόμο.
Πέρα από τις δυσκολίες που θέτει η λαϊκή κινητοποίησης φαίνεται, ότι οι αστικές δυνάμεις είτε δεν κατάφεραν να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα είτε επιδιώκουν  την πλήρη αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ ώστε μετά τις επερχόμενες εκλογές να βγει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή η ΝΔ. Το ίδιο έργο που παίχθηκε και πριν τις εκλογές του 2009 με τους τωρινούς πρωταγωνιστές σε ανάποδους ρόλους. Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές και σίγουρα ιστορικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.