Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ρόμπ(ες)όπουλοι

Η κυβέρνηση του ΓΑΠ με περίσσεια, όπως φάνηκε αλαζονεία, υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο εν μέσω οργίου κρατικής καταστολής. Ο μόνος που δεν ψήφισε ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος αν και τυφλός "βλέπει" τη λαϊκή κατακραυγή και το ζοφερό μέλλον που έρχεται. Ο Ρομπόπουλος, επιβεβαίωσε το όνομά του, και υπερψήφισε. Ωστόσο, ο Αθανασιάδης κερδίζει επάξια τον τίτλο του πλέον γελοίου πολιτικού. Αφού ένα μήνα έλεγε παντού ότι δεν θα υπερψηφίσει σήμερα, κάνοντας μια κωλοτούμπα, που και ο Καρατζαφέρης θα ζήλευε, ψήφισε ΝΑΙ δηλώνοντας ότι το έπεισε ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος. Πρέπει να είναι ο μόνος Έλληνας που το πείθουν. 
Δεν αναμέναμε διαφορετικό αποτέλεσμα, γιατί όπως γράψαμε και χτες υπήρχαν πολλές εφεδρείες. Το ζητούμενο είναι τώρα ο κόσμος που όλο το τελευταίο διάστημα βγήκε στους δρόμους και στις πλατείες να μην επιστρέψει απογοητευμένος στον καναπέ. Σήμερα, δόθηκε μια μάχη η οποία αν και χάθηκε, αφήνει παρακαταθήκη για μελλοντική νίκη στον πόλεμο. Τώρα, είναι η ώρα η αγανάκτηση να εκφραστεί στους χώρους δουλειάς, μέσα στα συνδικάτα (και όχι έξω όπως λένε κάποιοι καλοθελητές στις πλατείες) με στόχο τη διαμόρφωση ενός οργανωμένου ταξικού κινήματος που θα μπορεί να συγκρουστεί αποτελεσματικά με τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης αλλά και με τους προβοκάτορες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.