Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο Ιφιγένειας

Η κυβέρνηση του μνημονίου και του επικείμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος παίζοντας θέατρο, προσπαθεί να κερδίσει στήριξη από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ υπό το φόβο της λαϊκής οργής. Η γενικευμένη αίσθηση που επικρατούσε το πρωί, μετά τις 2 παραιτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση καταρρέει, μετατράπηκε, μέσα από το παιχνίδι επιβολής των ΜΜΕ, σε μια κατάσταση που εξομαλύνθηκε και το κλίμα αντιστράφηκε. 
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιβιώνει με δυσκολία μέχρι να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και να καταρρεύσει στη συνέχεια. Ο ΓΑΠ είναι η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί στο βωμό του μεσοπρόθεσμου. Προφανώς, το μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα που φέρνει είναι τόσα σπουδαία για το κεφάλαιο που  δεν διστάζει να τελειώσει πολιτικά τον ισχυρότερο σύμμαχο που είχε ποτέ. Το ΓΑΠ και ενδεχομένως και το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ζει μέχρι τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου το διακύβευμα είναι να πέσει πριν, και από ψηλά, ώστε και η επόμενη να γνωρίζει ότι θα έχει την ίδια κατάληξη αν ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Οι αγώνες δεν τελείωσαν χτες. Πρέπει να συνεχιστούν πιο μαζικά και πιο οργανωμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.