Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΚΕ, Προβοκάτορες και ΠΑΜΕ

Ο βρώμικος ρόλος των συνδικαλιστικών ηγεσιών, και εν προκειμένω της ΠΑΣΚΕ, στον οποίο αναφερθήκαμε και χτες διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη σημερινή πρώτη μέρα της 48-ώρης απεργίας. Οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες ελεγχόμενοι πλήρως από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ σαμποτάρισαν με όλες τους τις δυνάμεις τη σημερινή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο κάλεσμα των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να είναι το πολύ 2000 εργαζόμενοι. Αυτό άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα, από χθες, από τη λυσσαλέα προσπάθεια τους να μην λειτουργήσουν τα ΜΜΜ και μόνο μετά το "κράξιμο" που έπεσε προς την ηγεσία του σωματείου των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση και αποφάσισαν την ματαίωση της απεργίας. Ωστόσο, πολλοί δεν ενημερώθηκαν με αποτέλεσμα να μην κατέβουν στο κέντρο. 
Στο κομμάτι των κινητοποιήσεων η αρχή έγινε με το ΠΑΜΕ το οποίο κινήθηκε απευθείας προς το Σύνταγμα σε μια όχι και τόσο μεγάλη συγκέντρωση. Σίγουρα, ήταν μικρότερη από αυτή της 15ης Ιουνίου. Παρέμεινε στο χώρο για περίπου 2 ώρες και κατά τις 12.30 αποχώρησε. Μετά έφθασαν τα μπλοκ της ΓΣΕΕ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Κατά τις 2.00 εμφανίστηκαν οι γνωστοί προβοκάτορες και ξεκίνησε το κουραστικό πλέον κυνηγητό τους με τα ΜΑΤ τα οποία συνεχώς έριχναν χημικά. Κατά τις 18.00 τελείωσε το σκηνικό και άρχισε πάλι να μαζεύεται κόσμος. Στις 19.15 έφθασε στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ η κορυφή της πορείας του οποίου μόλις έφθασε στη συμβολή Αμαλίας και Βασ. Σοφίας κάποιοι από τους προβοκάτορες πέταξαν μπουκάλια προς τους συγκεντρωμένους και πέτρες στα ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά. Αυτό ανάγκασε την πορεία του ΠΑΜΕ να οπισθοχωρήσει λίγα μέτρα και τελικά να αποχωρήσει στις 21.00. Το παιχνίδι "πετάμε πέτρες για να ρίξουν οι συνάδελφοι με τις στολές χημικά" συνεχίστηκε και μετά ενώ στην πλατεία υπήρχε συναυλία. Αυτά ως ένα σύντομο χρονικό των σημερινών γεγονότων όπως τα είδαμε. 
Αύριο είναι η κρίσιμη μέρα. Πρέπει όλοι να βρεθούμε στο Σύνταγμα ώστε να δώσουμε την τελευταία μάχη μήπως καταφέρουμε να αποτρέψουμε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αν και υπάρχουν πολλές εφεδρείες. Πιστεύουμε ότι αύριο έχουμε ευθύνη όλοι να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις με αγωνιστική διάθεση και φρόνημα. Επίσης, θεωρούμε ότι αύριο θα πρέπει η κινητοποίηση να διαρκέσει μέχρι την ώρα ψήφισης και να μην επιτραπεί στους προβοκάτορες να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. Ευθύνη σε αυτό τον τομέα έχει το ΠΑΜΕ, που ουσιαστικά αποτελεί την πιο καλά οργανωμένη δύναμη κινητοποιήσεων, να μην φοβηθεί τη σύγκρουση για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.