Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Καλό μήνα. Μάλλον θα μείνει στην Ιστορία

Η κυβέρνηση του ΓΑΠ φαίνεται ότι "δεν νιώθει". Εν μέσω μιας συνεχόμενης κινητοποίησης στην οποία δεν λαμβάνουν μέρος, μόνο όσοι το έκαναν σταθερά τα τελευταία χρόνια προειδοποιώντας για τα δείνα που έρχονταν, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού ετοιμάζει νέο μνημόνιο. Ανακοινώνει μέτρα που κάνει τη γενιά των 700 ευρώ να μοιάζει προνομιούχα αφού καταδικάζει τους νέους μέχρι 25 ετών να δουλεύουν για 500 ευρώ, δίχως εργασιακά δικαιώματα μέσα σε ένα νομοθετημένο εργασιακό μεσαίωνα. Ξεπουλάει την εθνική περιουσία με συνοπτικές διαδικασίες υπογράφοντας συμφωνίες όπως αυτή για 2000 απολύσεις στον ΟΤΕ.
Ευτυχώς, οι λαϊκές αντιδράσεις φαίνεται ότι ασκούν την κατάλληλη πίεση προς τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι οποίες αποφάσισαν την διεξαγωγή γενικής απεργίας στις 15/6 ενώ προσανατολίζονται σε γενική απεργία και στις 21/6. Νομίζουμε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πραγματικό νόημα οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών. Θα πρέπει η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αντίστασης στους τόπους δουλειάς. Όλοι όσοι βρίσκονται καθημερινά στο Σύνταγμα πρέπει τη διάθεση αγώνα να τη μεταφέρουν στη δουλεία τους, ενισχύοντας τα σωματεία και υψώνοντας τείχος αντίστασης στις διαθέσεις των εργοδοτών. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και μάλλον ιστορικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.