Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Παλλαϊκό αίτημα : "ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

Μέγα πλήθος σήμερα στην Αθήνα. Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα εκδηλώνοντας την αντίθεσή του στο μνημόνιο, τις ιδιωτικοποιήσεις και εν γένει στην πολιτική που οδηγεί στη φτωχοποίηση, στον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και στην δουλοποίηση των εργαζόμενων. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική κατάκτηση του κινήματος αυτού το γεγονός ότι συσπειρώνει όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, εκτός βέβαια από όσους συμφωνούν με το μνημόνιο. Πολλοί, ισχυρίζονται ότι το κίνημα δεν θα είναι αποτελεσματικό γιατί δεν έχει αιτήματα. Δεν διαφωνούμε στη διαπίστωση ότι χρειάζονται αιτήματα, αλλά στο ότι το κίνημα δεν έχει αιτήματα. Το κίνημα μετά από 12 μέρες δραστηριοποίησης έχει ως ξεκάθαρο αίτημα τη μη ψήφιση του μνημονίου και την αλλαγή πολιτικής για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αίτημα και στόχος, συνεπώς, υπάρχει.
Σίγουρα, η κατεύθυνση εξόδου από την κρίση δεν είναι δυνατό να συμφωνηθεί από όλους όσους συμμετέχουν γιατί έχουν εκ διαμέτρου διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Διαφορετική πορεία επιθυμεί ένας κομμουνιστής, διαφορετική ένας σοσιαλδημοκράτης, διαφορετική ένας φιλελεύθερος. Συνεπώς, είναι ανεδαφικό να ζητά κάποιος το κίνημα να εκφραστεί με συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον. Μπορεί, βέβαια, όλοι όσοι συμφωνούν κάτω από ένα κοινό πλαίσιο να συναντηθούν και διατυπώσουν τα αιτήματά τους διαμορφώνοντας ουσιαστικά το μελλοντικό πολιτικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.