Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ποιος σκότωσε το Γρηγόρη Λαμπράκη;

Είχα ακούσει κάποτε μια κουβέντα σχετικά με την δολοφονία του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. Ένας νέος, γεννημένος κατά την μεταπολιτευτική περίοδο ρώτησε έναν πρεσβύτερο "Ποιος σκότωσε τον Λαμπράκη;" Η απάντηση που πήρε ήταν "Το παρακράτος.". Ο νέος δεν πολύ-κατάλαβε αλλά δεν συνέχισε την κουβέντα. Νομίζω ότι χτες πήρε απάντηση. Η εικόνα των ΜΑΤζήδων να χαριεντίζονται με κουκουλοφόρους τους οποίους φυγαδεύουν στο προαύλιο της Βουλής είναι αποκαλυπτική. Ωστόσο δεν συνθέτει την πλήρη εικόνα του παρακράτους. Το παζλ συμπληρώνεται με τη σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας και τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού από το βήμα της Βουλής οι οποίοι ουσιαστικά καλύπτουν πλήρως την προβοκατόρικη δράση φασιστών - υμνητών του Χίτλερ (ο ένας από αυτούς αρθρογραφεί στο "Απολλώνειο Φως" στο site του οποίου μπορεί να δει κανείς 2 πρωτοσέλιδα του περιοδικού στα οποία εμφανίζονται οι Χίτλερ και Μεταξά) λέγοντας ότι οι τύποι αυτοί είχαν διασωθεί από την αστυνομία. Δηλαδή, η αγαστή συνεργασία κράτους - παρακράτους η οποία αποδόθηκε μέσω του βίντεο συνεχίστηκε και σήμερα από βήματος της Βουλής.
Η στάση του υπουργού του Exrpess Samina, και η πρεμούρα του να υπερασπιστεί τους συνεργάτες της αστυνομίας δείχνει το πόσο χρήσιμοι είναι αυτοί οι τύποι. Επίσης, απαντά με τον πλέον γλαφυρό τρόπο σε αυτό που άκουσα να λέγεται από το πρωί "Είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να συνεργάζεται με φασίστες-προβοκάτορες;". Σαφέστατα και είναι δυνατόν γιατί το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαρβαρότητα του αστικού κράτους, αναπόσπαστο μέλος του οποίου είναι το αστικό παρακράτος. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη. Είναι ο καλύτερος εκφραστής των συμφερόντων της αστικής τάξης και επειδή αυτήν την εποχή τα συμφέροντα της αστικής τάξης μπορεί να διασφαλιστούν μόνο με βία και αίμα, όλες οι δυνάμεις του αστικού κράτους (σοδιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί) έχουν αγαστή συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.