Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μήνυμα ελπίδας κόντρα στους νεκροθάφτες

Η αγανάκτηση αρχίζει να γίνεται δύναμη για το λαό. Η τεράστια απεργιακή, κινητοποίηση, και αυτό έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία γιατί άλλο ο καφές της Κυριακής στο Σύνταγμα άλλο η απεργία, έδειξε ότι η αγανάκτηση συναντήθηκε με τη δράση των σωματείων και εκδηλώθηκε σήμερα στους χώρους δουλειάς κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ο λαός μίλησε που έλεγε ο πατέρας του ΓΑΠ. Φώναξε ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ που υποστηρίζεται ανοιχτά από το ΛΑΟΣ, τη Ντόρα και κρυφά από τη ΝΔ δεν είναι αποδεκτή. Δεν αποδέχεται ο ελληνικός λαός τη φτώχεια που του δείχνουν με το δάχτυλο ως μονόδρομο η άρχουσα τάξη της χώρας και οι εντολοδόχοι εκπρόσωποί τους. Η αξία της σημερινής κινητοποίησης φάνηκε και από το γεγονός ότι το εφαρμόστηκε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης από τους γνωστούς κουκουλοφόρους. Από τα καλόπαιδα που μετά σε κάθε συγκέντρωση καταγράφονται από κάμερες να χαριεντίζονται με ένστολους. 
Είναι πολύ σημαντικό η σημερινή απεργία να αποτελέσει εφαλτήριο για το επόμενο διάστημα κατά το οποίο τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο. Ήδη, οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι ωριμάζει η ιδέα σχηματισμού κυβέρνησης σωτηρίας του κεφαλαίου της χώρας στο μυαλό των δύο συγκατοίκων  - προέδρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή "προσωπικοτήτων". Ξέρετε προσωπικότητες είναι όλοι αυτοί που έχουν θητεύσει σε διεθνείς οργανισμούς και σε πανεπιστημιακές θέσεις από όπου πηγάζουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές. Ο λαός δεν πρέπει να φάει το τυράκι που θα μας πετάξουν. Το να αλλάξουν τα πρόσωπα δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Και το Δεκέμβρη του 2008 πολλοί ζητούσαν να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή. Έγινε και ήρθε η κυβέρνηση ΓΑΠ. Πρέπει το κίνημα να φουντώσει και όχι να ξεφουσκώσει ζητώντας αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα. Οι Παπαδήμοι και οι Γεννηματάδες θα είναι χειρότεροι από τους τωρινούς. Η τρόικα αποτελείται από ανθρώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Ο Παπαδήμος ήταν αντιπρόεδρος μέχρι πριν λίγο καιρό της ΕΚΤ. Είναι βέβαιαο ότι αυτοί θα εφαρμόσουν την ίδια πολιτική με πολύ πιο βάρβαρο τρόπο. Οι τύποι με τα λευκά κολάρα πιο πολύ με νεκροθάφτες μοιάζουν παρά με σωτήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.