Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Οι εκλογές των πολιτικών αναχωμάτων

Τελικά προκηρύχθηκαν εκλογές. Αφού τα ζύγισαν κατέληξαν ότι αν κάνουν εκλογές τώρα κάτι μπορεί να σώσουν από το σαθρό πολιτικό σύστημα που κυβερνά τόσα χρόνια ώστε μέχρι να αναδομηθεί με νέα υλικά να μην υπάρξει κίνδυνος για την εξουσία.
Ξεκίνησε μια προεκλογική περίοδος πρωτόγνωρη για όσους έχουν ζήσεις εκλογές από το 1075 και μετά. Εκλογές στις οποίες κανείς δεν γνωρίζει πως θα εκφραστεί ο ελληνικός λαός. Υπάρχει η αίσθηση ότι ο δικομματισμός θα δεχθεί πολύ ισχυρό χτύπημα, ωστόσο, επειδή οι μέρες μέχρι τις εκλογές είναι πολλές και οι κομματικοί μηχανισμοί δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία αμφιβάλλουμε για το μέγεθος της μείωσης της εκλογικής δύναμης των 2 κομμάτων. Μακάρι να διαψευστούμε. 

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο βλέπουμε περίπου 10 κόμματα να διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, αριθμός πρωτόγνωρος, που δείχνει την πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού αλλά και τη γιγαντιαία προσπάθεια δημιουργίας αναχωμάτων, τα οποία θα καταφέρουν να εισπράξουν την οργή του λαού, και στη συνέχεια να επιστρέψουν τη δύναμη που θα πάρουν στο σύστημα εξουσίας. 
Το ρόλο αυτό παίζει ήδη η ΔΗΜΑΡ η οποία σε όλους τους τόνους διαλαλεί το σεβασμό της σε μνημόνια και δανειακή σύμβαση, ενώ η προσχώρηση μεγάλου αριθμού συνεργατών του Σημίτη δείχνει ξεκάθαρα που θα βαδίσει την επόμενη των εκλογών.
Αντίστοιχο, ρόλο παίζει ο Καρατζαφέρης ο οποίος στο γνωστό ρόλο της κωλοτούμπας είναι αντιμνημονιακός-2, γιατί ήταν μνημονιακός-1. Πήρε τον Εβραιοκυνηγό Χατζάρα και το μνημονιαλάγνο Κύρτσο. Ο καλός ο μύλος, του φασισμού, όλα τα αλέθει.
Σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή έχει και ο Καμμένος, ο οποίος όμως σαν παιδί , φυσικό και πολιτικό, του αστικού πολιτικού συστήματος ποιον πείθει ότι θα πάει κόντρα στο σύστημα εξουσίας; Ποιον πείθει για τις φιλολαϊκές του διαθέσεις όταν στις 52 σελίδες της ιδρυτικής του διακήρυξης πρόλαβε να γράψει ότι θα διατηρήσει τα προνόμια των εφοπλιστών αλλά τίποτα για τις συλλογικές συμβάσεις;
Άλλο πρωτοεμφανιζόμενο στοιχείο είναι τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις. Φαινόμενο των καιρών αναμενόμενο, αφού ιστορικά όταν το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς λειτουργώντας ως το μακρύ και το βαρύ χέρι του αστικού κόσμου έχουν άνοδο. Βέβαια, αναρωτιέσαι πως μπορεί Έλληνες να ψηφίζουν Ναζί; Η απάντηση βρίσκεται στα βιβλία της ιστορίας του σχολείου όπου τα Ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν, σχεδόν, τίποτα για το Χίτλερ και κυρίως για του ντόπιους συνεργάτες του. Όποιος θέλει να τους ψηφίσει ας πάει μια εκδρομή στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.