Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πρωτομαγιά στη Χαλυβουργία

Φέτος είναι πιο έντονο από ποτέ το πραγματικό νόημα της Πρωτομαγιάς. Αυτό που τόσα χρόνια έλεγαν μόνο οι κομμουνιστές δηλαδή το "Δεν είναι αργία είναι απεργία" αποτελεί για κάθε εργαζόμενο ξεκάθαρη πραγματικότητα. Για κάθε εργαζόμενο που βιώνει την επίθεση του κεφαλαίου εναντίον που τον οδηγεί είτε στην ανεργία, είτε σε ολοήμερη εργασία δίχως υπερωριακή αμοιβή, είτε σε μισθούς 200 και 300 ευρώ, είτε σε εκ περιτροπής εργασία μιας ή δύο ημερών την εβδομάδα. Σε αυτή την επίθεση έχουν υπάρξει πολλές εστίες αντίστασης, η πιο ισχυρή είναι η 6μηνη απεργία των εργατών της Χαλυβουργίας Ελλάδος οι οποίοι κόντρα στο Μάνεση, κόντρα στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, κόντρα στην κυβέρνηση έχουν υψώσει την ενωμένη γροθιά τους αρνούμενοι να δουλέψουν στη χαλυβουργία για 500 ευρώ. 
Για το λόγο αυτό κάθε εργαζόμενος πρέπει αύριο να βρεθεί στην πύλη της Χαλυβουργίας και βροντοφωνάξει ότι η εργατική τάξη εμπνευσμένη από τον αγώνα και τη θυσία των εργαζόμενων  θα δώσει την απάντηση που πρέπει στο κεφάλαιο και στους πολιτικούς του υπηρέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.