Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Ποιος καταστρέφει τα νησιά κύριοι;

Με αφορμή την απεργία της 1ης Μάη, που φέτος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ άλλοτε και πιο επιβεβλημένη από ποτέ άλλοτε η συμμετοχή όλων των εργαζόμενων, και την πρόθεση 4 ναυτεργατικών σωματείων να προκηρύξουν 24ώρη απεργία, όπως αρμόζει στη μέρα και στις εποχές, κόντρα στην απόφαση της ΠΝΟ για 4ωρη στάση εργασίας, είναι βέβαιο ότι θα ακούσουμε πάλι το γνωστό τροπάριο. Οι ναυτικοί διαλύουν τον τουρισμό, δεν επιτρέπουν τους ταξιδιώτες να μετακινηθούν, αποκλείουν τα νησιά κλπ. 
Καταρχήν, να πούμε ότι την Πρωτομαγιά, πιστεύουμε, πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αναζητήσουν το Μάη στους αγρούς, ούτε να πάνε για μπάνια στη Μύκονο. Άλλωστε και οι εργαζόμενοι στα νησιά επιβάλλεται να απεργήσουν. Από κει και πέρα διαβάζοντας την παρακάτω είδηση αναρωτηθήκαμε οι ναυτικοί αποκλείουν τα νησιά; Οι ναυτικοί καταστρέφουν τους νησιώτες; Οι ναυτικοί διαλύουν τις τοπικές οικονομίες; Νομίζουμε ότι η είδηση απαντά. Όχι. Όλα τα παραπάνω τα κάνουν οι εφοπλιστές και η κυβερνητική πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα τους οι οποίοι δεν διστάζουν να αφήσουν νησιά χωρίς τρόφιμα, φάρμακα και δασκάλους.

Επτά μέρες αποκλεισμένοι είναι οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου λόγω ανυπαρξίας ακτοπλοϊκών δρομολογίων...

Τα σχολεία δεν άνοιξαν μετά το Πάσχα αφού δάσκαλοι και καθηγητές δεν μπορούν να πάνε στο νησί, οι ψαράδες δεν μπορούν να διαθέσουν τα αλιεύματά τους και τα τρόφιμα εξαντλήθηκαν. Από σήμερα το δημαρχείο του νησιού τελεί υπό κατάληψη, ενώ οι κάτοικοι κήρυξαν ανεπιθύμητους τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Η αποδρομολόγηση από τις 14 Απριλίου του πλοίου που εκτελεί το τοπικό δρομολόγιο από τον Άγιο Ευστράτιο για Μύρινα, καθώς και η βλάβη του πλοίου «Ταξιάρχης» δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα.
Μάλιστα ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος που δημιουργήθηκε, είναι το ότι πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετέφερε φάρμακα και ψωμί στους αποκλεισμένους κατοίκους του νησιού.
«Για μια ακόμη φορά βιώνουμε την αδιαφορία, την απαξίωση και την ανευθυνότητα της Πολιτείας προς τους ακρίτες κατοίκους του νησιού μας. Συνεχίζουμε για δεύτερη εβδομάδα χωρίς συγκοινωνία μετά τη βλάβη του πλοίου "Ταξιάρχης" και τη μη δρομολόγηση άλλου πλοίου για την αποκατάσταση της έτσι κι αλλιώς υποβαθμισμένης συγκοινωνίας μας», αναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, σε επιστολή του στην αρμόδια υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, περιγράφοντας την κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί ως απελπιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.