Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ο φασισμός σε όλες τις εκφάνσεις του

Ένα ακόμα όργιο καταστολής χθες βράδυ στη συγκέντρωση στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα που επέλεξε με την πολιτική του αυτοκτονία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης. Σίγουρα, το παράδειγμά του, δεν πρέπει να το ακολουθήσουμε αλλά να αντισταθούμε στην πολιτική βαρβαρότητα, ωστόσο το μήνυμα της πράξης του είναι ισχυρό. Εξίσου ισχυρή είναι και η καταστολή της αστυνομίας η οποία χθες απρόκλητα διέλυσε τη συγκέντρωση των πολιτών στο Σύνταγμα ψεκάζοντας και δέρνοντας. Η κτηνώδης συμπεριφορά των αστυνομικών οδήγησε στο δολοφονικό χτύπημα με τη σιδερένια λαβή του γκλοπ, εναντίον του προέδρου του σωματείου φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του σπασμένου κρανίου του. Σκεφθείτε αν χτυπούν με τέτοιο τρόπο έναν αναγνωρίσιμο συνδικαλιστή δημοσιογράφο τι περιμένει αφενός τους απλούς πολίτες, αφετέρου τι περιμένει όποιον έχει σκοπό τη διάδοση της αλήθειας και την καταγγελία της πολιτικής που εγκληματεί εις βάρος του ελληνικού λαού. 
Ο φασισμός, πλέον, δεν αφορά μόνο στο επίπεδο της αντιλαϊκής πολιτικής, της πολιτικής ρητορείας αλλά και στο επίπεδο της καταστολής. Μας κυβερνούν άνθρωποι που δεν έχουν κανένα σεβασμό προς τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η μόνη τους έννοια είναι τι πρέπει να κάνουν ώστε να εφαρμόσουν τη βάρβαρη πολιτική που έχουν αποφασίσει κόντρα στη θέληση του λαού. Είναι κυνικοί και αδίστακτοι και για αυτό οι επερχόμενες εκλογές (αν γίνουν τελικά το Μάιο) θα είναι πρωτόγνωρες για τη μεταπολιτευτική περίοδο. Πρωτόγνωρες γιατί θα επιδιώξουν να αρπάξουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας το λαό. Ο φόβος των αστών την επόμενη των εκλογών οι πολιτικοί τους υπηρέτες να είναι δύσκολο να νομοθετήσουν όσα έχουν σχεδιάσει είναι βέβαιο ότι είναι σύμβουλος εκτροπής και νοθείας. Πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.