Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σκοτώνουν το λαό. Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Μια νέα αυτοκτονία συγκλονίζει το πανελλήνιο. Ένας νέος άνθρωπος, διαπρεπής επιστήμονας, εκλεγμένος λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών έβαλε τέλος στη ζωή του μη αντέχοντας την 2ετή, και ποιος ξέρει πόσο θα κρατούσε, αναμονή πρόσληψης από το πανεπιστήμιο. Εκατοντάδες (800 περίπου) νέοι επιστήμονες ζουν ανάλογο δράμα. Έχοντας τελειώσει τις διδακτορικές τους διατριβές και αφού πέρασαν τη δοκιμασία της εκλογής σε θέση λέκτορα περιμένουν το διορισμό τους ενώ ταυτόχρονα βιώνουν το μαρτύριο της ανεργίας. Μιλάμε, για τη μορφωτική ελίτ της νεολαίας της χώρας. Για τους αυριανούς καθηγητές πανεπιστημίου με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για ανθρώπους που αντί να αναζητήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας όταν πήραν το πτυχία και το μεταπτυχιακό τους, επέλεξαν να ακολουθήσουν το δρόμο της έρευνας ονειρεύομενοι την ακαδημαϊκή καριέρα, έχοντας μέχρι τότε πολύ μικρότερα εισοδήματα από τους συνομηλίκους τους που βγήκαν στην αγορά. Είναι εγκληματικό να χάνονται έτσι άδικα νέοι άνθρωποι. Στη συνέχεια το κείμενο της είδησης.

Ο Νίκος Παλυβός, Δρ. γεωλογίας,  εκλεγμένος Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, 38 χρονών, που έμεινε αδιόριστος επί …διετία δεν άντεξε άλλο τον εξευτελισμό και αυτοκτόνησε. Ο Νίκος ήταν μέλος της Πρωτοβουλίας Μελών ΔΕΠ  υπό αναμονή τοποθέτησης.  
Οι άνθρωποι της Πρωτοβουλίας, γύρω στους 800, ενώ εκλέχτηκαν και πήραν θέση στο πανεπιστήμιο δεν διορίστηκαν ποτέ λόγω μνημονίου. Παραμένουν σε αναμονή διορισμού επί διετία. Οι ανάγκες όμως δεν αναμένουν, πρέπει και να φάνε και να ζήσουν. Ο Νίκος δεν άντεξε άλλο…..

1 σχόλιο:

  1. αυτα τα παιδια δεν πρεπει να οδηγουνται σε αυτοκτονια,να αυτοκτονουν αυτους που τους οδηγουν εκει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.