Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ο φόβος τους για τον κομμουνισμό μετατρέπει το 1997 σε 1991


A young girl plays her violin for a crowd on Moscow's Arbat Street with her dog lounging in the violin caseΤριγυρίζοντας στο διαδίκτυο πέσαμε σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα της αγγλικής εφημερίδας Daily Mail το οποίο, όπως γράφει η εφημερίδα, αναφέρεται στις τελευταίες μέρες της Σοβιετικής Ένωσης. Το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες γράφει για τη δυστυχία και την πείνα που αντιμετώπιζε ο Σοβιετικός λαός. Στην προσπάθεια αυτή η εφημερίδα ανάμεσα στις άλλες φωτογραφίες έχει εντάξει και μια φωτογραφία με μια νεαρή κοπέλα (η πρώτη φωτογραφία του link) για την οποία στη λεζάντα γράφει ότι είναι εκδιδόμενη (δεν προκύπτει από κάποιο στοιχεί της φωτογραφίας) και μια ακόμα με ένα κοριτσάκι (φωτογραφία που παραθέτουμε) που παίζει βιολί με στόχο να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ουσιαστικά, δηλαδή, κάνει επαιτεία. Επειδή, πολλά έχουμε ακούσει και διαβάσει για τη Σοβιετική Ένωση, αλλά πληροφορίες σχετικά με επαίτες και μάλιστα παιδιά δεν έχουν έχουν τεκμηριωθεί ουσιαστικά ποτέ, ενώ και προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που επισκέφθηκαν τη χώρα δεν επιβεβαιώνουν αντίστοιχα περιστατικά κοίταξα πιο διεξοδικά τη φωτογραφία. Με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψα ότι στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας νεαρός που φοράει μια μπλούζα που γράφει επάνω 1997!

Προφανώς, η βρετανική εφημερίδα στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας των δυτικών μέσων να αμαυρώσουν την εικόνα των κομμουνιστικών χωρών ξέφυγε. Εντάξει πολλά ψέμματα έχουν γραφτεί αλλά να παρουσιάζεται σε φωτογραφία που υποτίθεται ότι έχει τραβηχτεί το αργότερο αρχές το 1991 άνθρωπος με μπλούζα που γράφει 1997 είναι φαιδρό. Βέβαια, η εφημερίδα μόνο από βλακεία δεν το κάνει. Στόχος είναι να δείξει ότι υπήρχαν εξαθλιωμένα στρώματα που οδηγούσαν τα παιδιά τους στην επαιτεία με προφανή στόχο το να σπιλώσει τις κατακτήσεις των κομουνιστικών κρατών. Βέβαια, ότι αυτό γίνεται από μια μεγάλη εφημερίδα μια χώρας στην οποία ο καπιταλισμός φαντάζει πανίσχυρος λέει πολλά. Ο φόβος των καπιταλιστών για τον κομμουνισμό είναι μόνιμος. Στα πλαίσια αυτού του φόβου εντάσσεται και η προσπάθεια εξίσωσης κομμουνισμού - ναζισμού, που αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε.

2 σχόλια:

  1. και επισης ειναι μια κυρια που φοραει παπουτσια με σολα απο φελο.....αυτα ηταν της μοδας το 2011,τοτε ειναι η φωτο........εεεεεεεεεεεεεεεεε
    η κοπελα παιζει για χαβαλε οχι λεφτα,δεν ειναι επαιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, δεν αποδεικνύει ψέμα η μπλούζα που γράφει 1997 ενώ υποτίθεται ότι είναι του 1991;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.