Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αυτή είναι η νομιμότητα που ευαγγελίζονται.
Αντιστέκεσαι; Ψόφα

Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση στο σημερινό Ριζοσπάστη πήγε ο νους μου σε όλη αυτή την κουβέντα που γίνεται τις τελευταίες μέρες για τη νομιμότητα, τη βία και την ανάγκη εφαρμογή των νόμων και σκέφθηκα για ποιο νόμο μιλάτε ρε αλήτες; Ποιο νομο ρε; Ποιού είναι ο νόμος; Ποιού είναι το κράτος;

(Αυτοί είναι) οι νόμοι τους. 
Οι νόμοι του αστικού συστήματος είναι κομμένοι και ραμμένοι να εξυπηρετούν σε κάθε επίπεδο τα συμφέροντα των εργοδοτών και το γεγονός αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές. Αυτό συνέβη και με τον Παναγιώτη Παπανικολάου έναν από τους ηρωικούς απεργούς χαλυβουργούς με πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς μέσα στο κάτεργο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» του Μάνεση. Ο Π. Παπανικολάου από τους πιο πρωτοπόρους απεργούς απολύθηκε αμέσως μετά την απεργία, καθώς η εργοδοσία του Μάνεση τον «κατηγόρησε» για ...«ψευδομαρτυρία».
Αυτό, καθώς σε κάθε «εργατοδικείο» που έστηνε η εργοδοσία και ο απεργοσπαστικός της μηχανισμός κατά τη διάρκεια της απεργίας ήταν αυτός που πήγαινε και υποστήριζε το σωματείο του και την απεργία τους. Ηταν αυτός που, επίσης, κατέθεσε και για το δυστύχημα με την πτώση του γερανού πριν από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα έναν νεκρό εργάτη και έναν ακόμα καμένο σε όλο του το κορμί και κατήγγειλε τις συνθήκες «Νταχάου» που επικρατούν μέσα στο εργοστάσιο. Μετά την απόλυσή του, λοιπόν, τον περασμένο Ιούλη - εκτός από τις υπόλοιπες νομικές διαδικασίες που κίνησε - απευθύνθηκε στα γραφεία του ΟΑΕΔ και έκανε αίτηση για να του χορηγήσουν το επίδομα ανεργίας, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει.
Ο καιρός πέρναγε και ο ΟΑΕΔ αργούσε να του εγκρίνει το επίδομα, επιτείνοντας τα προβλήματα επιβίωσης που έτσι κι αλλιώς αντιμετώπιζε από την πολύμηνη απεργία, αλλά και τη μη καταβολής της αποζημίωσης λόγω της κατηγορίας του Μάνεση. Τελικά, μόλις πριν από λίγες μέρες ο ΟΑΕΔ του γνωστοποίησε ότι δε θα του χορηγήσει το επίδομα, γιατί σύμφωνα με ...νόμο του 1920 δεν το δικαιούται, επειδή υπάρχει σε βάρος του κατηγορία «ψευδομαρτυρίας»!!!
(Αυτό είναι) το κράτος τους. Αυτή είναι η εργοδοσία και αυτοί είναι οι νόμοι που το αστικό κράτος έχει φροντίσει να δημιουργήσει, για να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο όλα τα συμφέροντά της. Οπως, άλλωστε, πριν από λίγο καιρό, με βάση τους αντεργατικούς νόμους, έθεσε σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό και έκλεισε το εργοστάσιο, για το οποίο, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, στάλθηκε ολόκληρος στρατός από ΜΑΤ, προκειμένου να το ανοίξουν».

2 σχόλια:

  1. ΗΡΩΑΣ........ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είχες να σχολιάσεις;
    Ρε μεγάλε θα πάθεις λουμπαγκο από το πολύ σκύψιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.